Följ Skellefteå kommun

Pressmeddelanden Visa alla 5 träffar

Skellefteå kommun är först i Norrland med mobila förskolor

Skellefteå kommun är först i Norrland med mobila förskolor

Pressmeddelanden   •   Dec 17, 2019 12:49 CET

Efter årsskiftet startar Skellefteå kommun sina två mobila förskolor s.k. förskolebussar. Därmed blir Skellefteå kommun först med mobila förskolor i Norrland. En förskola utgår från Skellefteå och en från Skelleftehamn. Mobila förskolor är ett sätt att möta snabba förändringar och osäkerhet kring behovet av förskoleplatser i ett område, och ett komplement till befintliga förskolor.

Skellefteå blir förvaltningskommun för finska

Pressmeddelanden   •   Dec 14, 2017 09:22 CET

Igår tog regeringen beslutet att Skellefteå blir förvaltningskommun för finska från 2018. Det här är ett resultat av det utvecklingsarbete Skellefteå kommun påbörjat i fråga om den svenskfinska minoriteten.

Skellefteå dubblar styrkan ute på nätet

Skellefteå dubblar styrkan ute på nätet

Pressmeddelanden   •   Mar 23, 2011 06:49 CET

Skellefteå kommun dubblar sin styrka på nätet. Tre fritidsledare blir sex. - Det känns som ett viktigt steg i utvecklingen för att kunna möta våra ungdomar på ett bra sätt, säger Marcus Lundström, en av fritidsledarna som varit med från början i Fritidsledare på nätet.

Lågenergiförskolor är framtidens förskolor

Pressmeddelanden   •   Mar 18, 2011 08:38 CET

Snart börjar bygget av en ny förskola med fyra avdelningar på Morö Backe. Förskolan är en del i Trästad 2012 då den byggs med stomme och fasad i trä. Den byggs också som en lågenergiförskola dvs ett mycket välisolerat hus som tar tillvara på värmen från instrålande sol, människor och apparater i byggnaden och håller på så sätt en låg energiförbrukningen.