Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Ny förskola i Boliden börjar byggas till våren

Den nya förskolan i Boliden ska byggas med höga krav på hållbarhet och nu står det klart att första spadtaget tas i april i år.

Utifrån den extraordinära samhällsomvandlingen som pågår i Skellefteå krävs det fler förskoleplatser på växande orter. Projektet i Boliden omfattar en ny förskola med sex avdelningar, utemiljöer och en omdragning av den nuvarande pulkabacken.

– I den takt Boliden växer har byggandet av förskolan haft hög prioritet. Projektet innebär att all förskoleverksamhet samlas i en och samma byggnad. Det innebär att vissa förskolor som har sin verksamhet i modulbyggen nu får en fast plats, säger Tomas Nilsson, projektledare vid Skellefteå kommun.

Förskolan byggs med höga krav på hållbarhet. Förutom att den byggs med en stomme i trä kommer fokus ligga på klimatbesparande åtgärder på betong och andra materialval. Den ska också byggas för att certifieras utifrån Miljöbyggnad Silver.

Contractor har utsetts till entreprenör och projektet genomförs som utförandeentreprenad.

– Vi är såklart stolta och glada över tilldelningen på den här förskolan, det känns inspirerande att vara en del av Skellefteås fortsatta utveckling och samhällsomvandling. Extra roligt att stort fokus ligger på hållbarhet som ligger oss varmt om hjärtat säger Kurt Nyström, VD på Contractor i Skellefteå.

Förskolan beräknas vara klar under höstterminen 2025.

För mer information, kontakta:

Tomas Nilsson, projektledare, Skellefteå kommun
tomas.c.nilsson@skelleftea.se
0730695909

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Regioner

Kontakter

Agnetha Boström

Agnetha Boström

Presskontakt Pressansvarig 076-127 94 32
Emilie Sjölund

Emilie Sjölund

Presskontakt Presskommunikatör 073-020 70 64

Skellefteå kommun

Det är trivsamt att bo i Skellefteå med omnejd. Vi är många som är överens om det. Inom Skellefteå kommun finns massor av betydelsefulla yrken som går ut på samma sak – att ta hand om vår kommun och dem som bor i den. Att skapa livskvalitet, helt enkelt.

Skellefteå kommun

Stadshuset, Trädgårdsgatan 6
931 85 Skellefteå
Sweden