Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Ny familjecentral öppnar i Boliden

I augusti slår en ny familjecentral upp dörrarna i Boliden. Redan nu är personal på plats och arbetar med att iordningställa lokalerna inför öppningen.

Familjecentralen är resultatet av ett samarbete mellan Skellefteå kommun och Region Västerbotten och har som syfte att erbjuda samlad service till barnfamiljer. På familjecentralen arbetar förskollärare, distriktssköterskor, barnmorskor och socionomer.

– Det är jättekul att vi ska öppna vår Familjecentral. Det har varit ett långt projekt och alla medarbetare har längtat till denna dag. Vi kommer arbeta i nära samarbete med kommunen och ha olika yrkesgrupper på plats för att kunna hjälpa och ge stöd där det behövs säger Daniel Saedén-Överling, avdelningschef på Bolidens hälsocentral.

Socialnämnden gav 2019 socialtjänsten i uppdrag att etablera en familjecentral på Bolidens hälsocentral, vilket blir den fjärde familjecentralen inom Skellefteå kommun. Detta skedde i samverkan med Skellefteå kommuns förvaltning utbildning och arbetsmarknad och Region Västerbotten.

För att möta behovet har lokalerna byggts om för att passa verksamheten. Pandemin fördröjde planerna, men nu är personal på plats för att förbereda öppningen.

Region Västerbotten och socialtjänsten disponerar cirka en tredjedel av lokalerna, medan skolan kommer att nyttja den största delen.

– Öppna förskolan är en viktig del i samhället, det är en arena där man kan knyta sociala kontakter, få stöd och råd och utbyta erfarenheter. Jag ser fram emot att starta upp verksamheten och samverka med andra aktörer för att ge ett gott föräldrastöd, säger Jenny Jonsson, biträdande avdelningschef förskola.

  Den 28 augusti är det planerat för invigning av den nya familjecentralen.


  Fakta om familjecentraler

  Familjecentralen är en mötesplats där hela familjen står i fokus. I Skellefteå kommun finns familjecentraler i anslutning till den öppna förskolan på fyra orter: Byske, Anderstorp, Ursviken och snart Boliden.

  På familjecentralerna finns, förutom öppen förskola, även barnavårdscentral (BVC), barnmorskor och föräldrarådgivare i anslutande lokaler. Den nya familjecentralen i Boliden kommer att erbjuda samma omfattande service och stöd för att främja hälsa och välmående hos barnfamiljer.

  På bilden ser du personal på familjecentralen i Boliden: Från vänster Trine Grönmo (barnmorska), Ann-Louise Olsson (BVC-sköterska), Camilla Lundmark (föräldrarådgivare) och Elin Nilsson (pedagog).

  Om du vill veta mer kan du kontakta:

  Jenny Jonsson, biträdande avdelningschef förskola, jenny.jonsson@skelleftea.se, 070-3580546

  Daniel Saedén-Överling, avdelningschef Bolidens hälsocentral, daniel.saeden-overling@regionvasterbotten.se, 076-832 95 26

  Ämnen

  Regioner


  Skellefteå kommun

  Det är trivsamt att bo i Skellefteå med omnejd. Vi är många som är överens om det. Inom Skellefteå kommun finns massor av betydelsefulla yrken som går ut på samma sak – att ta hand om vår kommun och dem som bor i den. Att skapa livskvalitet, helt enkelt.

  Kontakter

  Agnetha Boström

  Agnetha Boström

  Presskontakt Pressansvarig 076-127 94 32
  Emilie Sjölund

  Emilie Sjölund

  Presskontakt Presskommunikatör 073-020 70 64

  Skellefteå kommun

  Det är trivsamt att bo i Skellefteå med omnejd. Vi är många som är överens om det. Inom Skellefteå kommun finns massor av betydelsefulla yrken som går ut på samma sak – att ta hand om vår kommun och dem som bor i den. Att skapa livskvalitet, helt enkelt.

  Skellefteå kommun

  Stadshuset, Trädgårdsgatan 6
  931 85 Skellefteå
  Sweden