Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Fastighetsaffär kan säkra skolmaten i Ursviken

För att säkra tillgången till skolmat i Ursviken bör Skellefteå kommun köpa köket och matsalen i Klemensnäs Folkets Hus. Det föreslår nämnden för support och lokaler.

Skellefteå kommun har sedan lång tid tillbaka hyrt kök och matsal i Klemensnäs Folkets Hus för att kunna servera mat till Ursviksskolans elever.

Köket är dock konstruerat för att vara ett mottagningskök, och ventilationen är inte dimensionerad för det stora antalet portioner som faktiskt tillagas där idag. Bygg- och miljönämnden har gett ett föreläggande för att luftmängderna inte är tillräckliga för nuvarande tillagning. En ombyggnad är därför nödvändig.

Support och lokaler har bedömt att det finns ett långsiktigt behov av kök och matsal i Ursviken och har tillsammans med Klemensnäs Folkets Hus kommit fram till att bästa alternativet är att köpa en del av fastigheten.

En konsult har bedömt marknadsvärdet till 3,5 miljoner kronor. Kommunens totala kostnad för köp av fastigheten, åtgärder och ombyggnationer beräknar Support och lokaler till cirka 20 miljoner kronor.

Styrelsen för Klemensnäs Folkets Hus har accepterat kommunens förslag.

– Vi gör det här för att säkra maten till skoleleverna i Ursviken. Det finns inget annat realistiskt alternativ, säger Tomas Teglund (S), ordförande för nämnden för support och lokaler.

– Klemensnäs Folkets hus är en del av lokalsamhället och vår ambition i styrelsen är att det ska lösa sig på bästa sätt för våra skolbarn, precis som det var en bra lösning den dagen vi byggde matsalen för skolans del, säger Gunilla Andersson, ordförande Klemensnäs Folkets Hus.

Ärendet går nu vidare till kommunstyrelsen för beslut.

Kontaktperson: Tomas Teglund, ordförande för nämnden för support och lokaler. 072-214 47 76

Ämnen

Kategorier

Regioner

Kontakter

Agnetha Boström

Agnetha Boström

Presskontakt Pressansvarig 076-127 94 32
Emilie Sjölund

Emilie Sjölund

Presskontakt Presskommunikatör 073-020 70 64

Skellefteå kommun

Det är trivsamt att bo i Skellefteå med omnejd. Vi är många som är överens om det. Inom Skellefteå kommun finns massor av betydelsefulla yrken som går ut på samma sak – att ta hand om vår kommun och dem som bor i den. Att skapa livskvalitet, helt enkelt.

Skellefteå kommun
Stadshuset, Trädgårdsgatan 6
931 85 Skellefteå
Sweden