Gå direkt till innehåll

Ämnen: Sociala villkor

  • Britt Inger Brisadottir, utvecklingsstrateg vid Skellefteå kommun.

    Femte året för Kunskapsdagen i Skellefteå

    Västerbottens region befinner sig i fronten av den gröna omställningen som drivs på av omvärldens förändrade behov. Den 12 oktober arrangeras Kunskapsdagen i Skellefteå för femte året i rad – i år med fokus på aktuella frågor som kommer påverka byggandet av våra framtida samhällen.

  • Fritidsnämnden i Skellefteå kräver tydliga svar från idrottsförening för att fortsätta betala ut bidrag

    Efter gymnasieskolans beslut att avsluta samarbetet med en idrottsförening i Skellefteå agerar nu också fritidsnämnden i kommunen. Vid måndagens sammanträde bestämde nämnden att idrottsföreningen senast den 1 augusti ska redovisa hur man arbetar för att säkerställa en trygg miljö för utövarna. Om åtgärderna inte anses tillräckliga kommer fritidsnämnden att dra in kommunala bidrag.

  • Socialnämnden satsar på arbetet med utsatta barn, familjer och individer

    Under torsdagens sammanträde beslutade socialnämnden hur de medel som förvaltningen tilldelats ur kommunens budget för 2023 ska fördelas. Detta år satsar socialnämnden extra på att stärka upp bemanningen inom Individ- och familjeomsorgen samt högre ersättning för arbete under obekväma tider.

  • HLT-teamen utökas i Skellefteå kommun

    Socialnämnden satsar vidare på det tidiga, förebyggande arbetet för barns hälsa, lärande och trygghet i samverkan mellan region, skola och socialtjänst. Under onsdagens nämnd tillfördes resurser för att nya HLT-team ska kunna startas upp i kommunen.

  • Skellefteå använder AI-teknik för att forma kommunens framtid

    Idag inleds ett pilotprojekt med fokus på framtidens demokrati. Förhoppningen är att artificiell intelligens (AI) ska öka invånares involvering i utformningen av framtiden. Den senaste AI-tekniken möjliggör att bjuda in nyinflyttade till en omfattande medborgardialog där deras behov och perspektiv fångas upp utan att färgas av någons åsikter eller begränsas av befintliga strukturer.

  • En vecka fri från våld ska uppmuntra oss att bli aktiva åskådare

    På måndag inleds kampanjen En vecka fri från våld i Skellefteå. Veckan är årligen återkommande och runt om i landet ordnas en rad aktiviteter för att sätta ljuset på det förebyggande arbetet mot våld. I Skellefteå kommer flertalet olika aktörer att manifestera mot våldet.

  • 10 extra platser till offentligt skyddade anställningar

    Socialnämnden begär att kommunstyrelsens anslag till offentligt skyddade anställningar ökas med 1 miljon kronor. Det skulle innebära att 10-11 personer fler skulle ha tillgång till offentligt skyddad anställning (OSA).

  • Sjukfrånvaron minskar

    Sjukfrånvaron inom socialkontoret har minskat till 5,1 procent i augusti 2010. År 2009 låg sjukfrånvaron på 6,1 procent och år 2008 låg den på 7,8 procent.

  • 5,2 miljoner kronor till Hälsans trädgård

    ESF-rådet (Europeiska socialfonden) har gett 5,2 miljoner kronor för Solkrafts projekt Hälsans trädgård. Det är ett projekt som pågår i tre år med start i höst.

  • 300 000 kr till feriearbete

    Socialnämnden begär att kommunstyrelsen avsätter 300 000 kronor för socialkontorets särskilda ferieverksamhet år 2010.

  • Ankomstboende för ensamkommande flyktingbarn startas

    Migrationsverket har ställt en fråga till Skellefteå kommun om att starta ett ankomstboende för ensamkommande flyktingbarn som självklart svarar ja. Socialnämnden beslutade föreslå kommunstyrelsen att ett ankomstboende startas.

  • Diplomering i hedersrelaterat våld

    Länsstyrelsen i Västerbotten har spetskompetensutbildat tolv personer, varav fyra i Skellefteå, i hedersrelaterat våld och förtryck.

  • Familjehem behövs

    Nu testar socialkontoret i Skellefteå kommun bioreklam för att rekrytera familjehem.

  • Psykeveckan 2007 visar på möjligheter i livet

    Under vecka 45, 5–11 november, anordnas psykeveckan i länet, då allmänheten får möjlighet att ta del av många intressanta ämnen och föreläsningar som berör såväl gammal som ung, kvinna som man.

  • Brukarrevision - en metod för ökat inflytande

    Skellefteå är ett av fyra ställen i hela Sverige som har utfört ett pilotprojekt för brukarrevision med personer med psykisk ohälsa. De övriga är Göteborg, Västernorrland och Ersta/Sköndal i Stockholm.