Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Fritidsnämnden i Skellefteå kräver tydliga svar från idrottsförening för att fortsätta betala ut bidrag

Efter gymnasieskolans beslut att avsluta samarbetet med en idrottsförening i Skellefteå agerar nu också fritidsnämnden i kommunen. Vid måndagens sammanträde bestämde nämnden att idrottsföreningen senast den 1 augusti ska redovisa hur man arbetar för att säkerställa en trygg miljö för utövarna. Om åtgärderna inte anses tillräckliga kommer fritidsnämnden att dra in kommunala bidrag.

Det var i förra veckan som gymnasieskolan i Skellefteå bröt samarbetet med idrottsföreningen då man såg brister i arbetet med värdegrundsfrågor och det förekommit kränkningsärenden. Vid fritidsnämndens möte på måndagen diskuterades hur samarbetet för deras del med föreningen fortsatt ska se ut. Nämnden beslutade att ställa ett antal krav.
– Alla barn och ungdomar ska känna sig trygga i sina fritidsverksamheter. Om inte föreningens styrelse kan redovisa hur de säkerställer detta kommer vi att dra in våra bidrag till verksamheten från och med i höst, säger Marie Bergslycka (V), ordförande fritidsnämnden.

En lista med åtgärder och krav har skickats via mejl till föreningen. Nämnden vill bland annat veta hur föreningen arbetar med att undvika en tystnadskultur, men även se en handlingsplan för hur trakasserier och kränkningar ska förebyggas. Nämnden har också frågor om hur föreningen främjar en hälsosam livsstil och ett sunt förhållande till mat och vikt. Föreningen ska redovisa sina svar skriftligt senast den 1 augusti och även presentera detta på mötet för fritidsnämndens arbetsutskott den 31 augusti.


Ämnen

Kategorier

Regioner

Kontakter

Agnetha Boström

Agnetha Boström

Presskontakt Pressansvarig 076-127 94 32
Emilie Sjölund

Emilie Sjölund

Presskontakt Presskommunikatör 073-020 70 64

Skellefteå kommun

Det är trivsamt att bo i Skellefteå med omnejd. Vi är många som är överens om det. Inom Skellefteå kommun finns massor av betydelsefulla yrken som går ut på samma sak – att ta hand om vår kommun och dem som bor i den. Att skapa livskvalitet, helt enkelt.

Skellefteå kommun
Stadshuset, Trädgårdsgatan 6
931 85 Skellefteå
Sweden