Gå direkt till innehåll

Ämnen: Sociala villkor

Fritidsnämnden i Skellefteå kräver tydliga svar från idrottsförening för att fortsätta betala ut bidrag

Efter gymnasieskolans beslut att avsluta samarbetet med en idrottsförening i Skellefteå agerar nu också fritidsnämnden i kommunen. Vid måndagens sammanträde bestämde nämnden att idrottsföreningen senast den 1 augusti ska redovisa hur man arbetar för att säkerställa en trygg miljö för utövarna. Om åtgärderna inte anses tillräckliga kommer fritidsnämnden att dra in kommunala bidrag.

Skellefteå använder AI-teknik för att forma kommunens framtid

Idag inleds ett pilotprojekt med fokus på framtidens demokrati. Förhoppningen är att artificiell intelligens (AI) ska öka invånares involvering i utformningen av framtiden. Den senaste AI-tekniken möjliggör att bjuda in nyinflyttade till en omfattande medborgardialog där deras behov och perspektiv fångas upp utan att färgas av någons åsikter eller begränsas av befintliga strukturer.

Skellefteå kommun

Det är trivsamt att bo i Skellefteå med omnejd. Vi är många som är överens om det. Inom Skellefteå kommun finns massor av betydelsefulla yrken som går ut på samma sak – att ta hand om vår kommun och dem som bor i den. Att skapa livskvalitet, helt enkelt.

Skellefteå kommun

Stadshuset, Trädgårdsgatan 6
931 85 Skellefteå
Sweden