Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

HLT-teamen utökas i Skellefteå kommun

Socialnämnden satsar vidare på det tidiga, förebyggande arbetet för barns hälsa, lärande och trygghet i samverkan mellan region, skola och socialtjänst. Under onsdagens nämnd tillfördes resurser för att nya HLT-team ska kunna startas upp i kommunen.

- Ett tidigt och förebyggande arbete mot barn har blivit ännu viktigare nu när Skellefteå växer så snabbt. Under 2023 vill vi att HLT-verksamheten byggs ut till att omfatta hela kommunen, säger Iosif Karambotis, socialnämndens ordförande.

För att kunna utöka dagens 6 HLT-team till 11, tillförs resurser för två tjänster till Individ- och familjeomsorgens budget.

Idag finns HLT-team i Byske, Bureå, Lövånger och Burträsk samt på Anderstorp och i Ursviken. Under 2023 är planen att starta upp ytterligare HLT-team i Kåge, Boliden samt på Morö Backe, Erikslid och Heimdall.

- HLT är en viktig förebyggande insats där vi kan fånga upp och erbjuda barn ett tidigt och samordnat stöd så jag är glad att socialnämnden fattade det här beslutet, säger Linda Larsson, chef för Individ- och familjeomsorgen och med i HLT styrgrupp Skellefteå.

- I HLT-teamen bidrar alla med kompetens utifrån sin profession. På så vis tas ett gemensamt ansvar för helheten och familjerna kan stöttas på ett bättre sätt, säger Lisa Högdahl, chef för Elevhälsan och med i HLT styrgrupp Skellefteå.

HLT står för Hälsa, lärande, trygghet och är en samverkan mellan region, skola och socialtjänst.

Kontaktpersoner

Iosif Karambotis, ordförande socialnämnden: 072-249 92 26

Linda Larsson, chef Individ- och familjeomsorgen: 070-673 51 60

Lisa Högdahl, chef Elevhälsan: 070-280 11 86

Ämnen

Kategorier

Regioner

Kontakter

Agnetha Boström

Agnetha Boström

Presskontakt Pressansvarig 076-127 94 32
Emilie Sjölund

Emilie Sjölund

Presskontakt Presskommunikatör 073-020 70 64

Skellefteå kommun

Det är trivsamt att bo i Skellefteå med omnejd. Vi är många som är överens om det. Inom Skellefteå kommun finns massor av betydelsefulla yrken som går ut på samma sak – att ta hand om vår kommun och dem som bor i den. Att skapa livskvalitet, helt enkelt.

Skellefteå kommun
Stadshuset, Trädgårdsgatan 6
931 85 Skellefteå
Sweden