Följ Skellefteå kommun

Pressmeddelanden Visa alla 5 träffar

 Fler gymnasieelever väljer skolmaten i Skellefteå

Fler gymnasieelever väljer skolmaten i Skellefteå

Pressmeddelanden   •   Dec 04, 2018 11:05 CET

Sedan Balderskolan i Skellefteå fått nytt kök och öppnat sin foodcourt går nästan alla elever och äter. Det är i snitt 200 fler elever som äter varje dag jämfört med tidigare så det är tydligt att eleverna uppskattar den nya trenden med foodcourt. Med bra planering minskar extraarbetet med att ordna specialkost och svinnet på mat har också minskat.

SKELLEFTEÅ:s elever hjälper forskare att utforska våra kylskåp!

SKELLEFTEÅ:s elever hjälper forskare att utforska våra kylskåp!

Pressmeddelanden   •   Maj 16, 2011 08:00 CEST

Vilken temperatur har SKELLEFTEÅ:s kylskåp? Det behöver forskare skolbarns hjälp att ta reda på i höst! Mätdata från tusentals kylskåp ska analyseras som en del i vetenskapsfesten ForskarFredag den 23 september. I Skellefteå är barn, ungdomar och vuxna välkomna till spännande föreläsningar, roliga workshop, intressanta utställare och prova-på-aktiviteter. Aktiviteterna är gratis.

Försämrat betyg på skolmat kräver engagemang

Pressmeddelanden   •   Mar 07, 2011 14:24 CET

En nyligen genomförd enkätundersökning visar att eleverna i Skellefteås grundskolor är mindre nöjda med skolmaten jämfört med tidigare år. Detta trots stora satsningar från kommunens Måltidsavdelning under de senaste två åren. Nu vill Måltidsavdelningen engagera eleverna i matfrågan, bland annat för att få fram svar på vad som kan förbättras.

Matfesten i Skellefteå satsar på folkfest och branschutveckling

Matfesten i Skellefteå satsar på folkfest och branschutveckling

Pressmeddelanden   •   Feb 28, 2011 16:07 CET

Norra Sveriges största matevent fortsätter att utvecklas. Efter fem år tar Matfesten i Skellefteå nya tag. Nytt driftsbolag har bildats med intressenter från livsmedelsbranschen i norr. Ett exempel på detta är konferensen MAT I NORR där bland andra Ella Nilsson, Babben Larsson, Simon Laiti och Mathias Dahlgren medverkar.