Gå direkt till innehåll

Nyhetsarkiv

Nytt beslut om kräftpesten i Skellefteälven – området för restriktioner minskar

Under torsdagen fattade Länsstyrelsen ett nytt beslut om att förklara en del av Skellefteälven för kräftpestsmittad. Undersökningar visar att smittan fortfarande finns kvar i älven och därför kommer restriktionerna fortsätta att gälla under 2024, om än området minskat.
Efter samråd med bland annat Statens veterinärmedicinska anstalt har Länsstyrelsen beslutat att förklara älven mellan Rengård-

Socialnämnden fortsätter sin satsning på tidiga insatser för att förebygga ohälsa

En utökad satsning på stöd till anhöriga som vårdar eller stödjer en närstående, samt på arbete som motverkar ofrivillig ensamhet hos äldre. Det beslutade socialnämnden under torsdagens sammanträde. – Detta går helt i linje med socialnämndens strävan att i större utsträckning arbeta för tidiga, förebyggande och inkluderande insatser, säger Iosif Karambotis, socialnämndens ordförande.

Visa mer

Skellefteå kommun

Det är trivsamt att bo i Skellefteå med omnejd. Vi är många som är överens om det. Inom Skellefteå kommun finns massor av betydelsefulla yrken som går ut på samma sak – att ta hand om vår kommun och dem som bor i den. Att skapa livskvalitet, helt enkelt.

Skellefteå kommun

Stadshuset, Trädgårdsgatan 6
931 85 Skellefteå
Sweden