Följ Skellefteå kommun

Taggar

Upplev och Göra

Näringsliv och arbete

Skellefteå kulturhus

Barn och utbildning

Trafik och miljö

Kommun och politik

Helikopter skapar nya lekplatser med grus

Pressmeddelanden   •   Okt 21, 2020 13:48 CEST

Under nästa vecka med start måndag planeras det för helikopterflygningar i området mellan Kalvträsk – Bygdsiljum – Burtäsk. - Vi har tänkt flyga ut med 400 ton grus till området för att tillföra grus som spolats bort från de forsar som rensades på sten i samband med flottningen, berättar Tony Söderlund, fiskerikonsulent vid Skellefteå kommun.

Framtidens byggande diskuterades i Skellefteå

Pressmeddelanden   •   Okt 09, 2020 10:30 CEST

Kunskapsdagen i Skellefteå om Materialoptimering för miljösmart byggande lockade drygt 220 personer från privat- och offentlig sektor, forskningsinstitut och branschorganisationer. - Begreppet hållbart byggande är inget nytt, men spelplanen har förändrats. Materialen vi bygger med spelar en stor och viktig roll, förklarar Carl Wangel, marknadschef för Luleå Business Region och moderator för dagen.

​ULF ska föra in forskningen i skolan

Pressmeddelanden   •   Okt 06, 2020 13:24 CEST

Materialoptimering för miljösmart byggande

Pressmeddelanden   •   Sep 30, 2020 09:00 CEST

Det finns många frågor att svara på när det gäller utvecklingen inom byggsektorn i dag. Det kan handla om vilka krav, initiativ och policys som egentligen styr. - Därför tycker vi det är viktigt att ha en kunskapsdag för att kunna få svar på många av dessa frågor, berättar Britt-Inger Olofsson, utvecklingsstrateg vid Skellefteå kommun som den 6 oktober arrangerar en Kunskapsdag i Skellefteå.

Starka siffror för Skellefteå trots osäkert pandemiläge

Pressmeddelanden   •   Sep 30, 2020 08:29 CEST

Starka siffror för Skellefteå trots osäkert pandemiläge

​Dags för invigning av Floraskolan – en skola för morgondagens behov

Ny aktivitetsbana främjar hälsan hos äldre

Pressmeddelanden   •   Sep 24, 2020 11:00 CEST

​Idag, 24 september, invigs en aktivitetsbana på Skellefteå korttidscentra/Regnbågens vård- och omsorgsboende. Aktivitetsbanan erbjuder balansträning, naturnära upplevelser, sinnesintryck och anpassad fysisk aktivitet. Alltså sådant som ger positiva effekter på såväl fysisk som psykisk hälsa för de boende.

Skolelever från Skellefteå utbildas digitalt i värdegrundsarbete

Pressmeddelanden   •   Sep 15, 2020 11:00 CEST

Ett stort antal elever i Skellefteå kommun kommer i början av terminen att få en digital utbildning i värdegrund om vad man får göra och inte får göra med skolans datorer. - Att använda ny teknik för att utbilda eleverna i allt man får göra, streaming, porr och näthat med mera. Detta är unikt och gör att vi kommer att nå alla elever första veckorna av läsåret, sägerIT-strategen Tommy Lindmark vid

Höstgåva till medarbetare som tack för det goda arbetet den första kritiska tiden av pandemin

Pressmeddelanden   •   Sep 09, 2020 14:56 CEST

Skellefteå kommuns personalnämnd har tidigare beslutat att medarbetare ska få en höstgåva som tack för gott arbete under pandemin. Nu är det klart att alla kommunens anställda som jobbat under perioden mars-augusti i år får gåvan.

Antalet hemlösa i Skellefteå minskar

Pressmeddelanden   •   Aug 28, 2020 09:30 CEST

​Antalet hemlösa personer i Skellefteå kommun minskar. Andelen mest utsatta, det vill säga de som är drabbade av akut hemlöshet, är dock oförändrad. Det visar en kartläggning av hemlöshet som socialkontoret gjorde i våras.

EU-prispengar stöttar kommuninvånare med funktionsvariation

Pressmeddelanden   •   Aug 28, 2020 09:30 CEST

​I november 2019 vann Skellefteå tredje pris i Access City. Prissumman var 80.000 euro – mer än 800.000 kronor. Nu har socialnämnden bestämt att prispengarna ska bidra till att lyfta de digitala kunskaperna hos invånare med funktionsvariation.

Skellefteås nya bostadsområde Västra Erikslid växer fram

Skellefteås nya bostadsområde Västra Erikslid växer fram

Pressmeddelanden   •   Aug 27, 2020 12:10 CEST

Nu börjar gestaltningen ta form för Skellefteås nya stora bostadsområde Västra Erikslid och i höst startar arbetet på plats. Idel nya aktörer kommer att bygga upp det nya området med plats för ca 450 lägenheter.