259 000 kr söks för att förebygga hedersrelaterat våld
Socialnämnden söker 259 000 kr hos Länsstyrelsen för att starta förebyggande arbete mot hedersrelaterat våld.
Socialnämnden söker 259 000 kr hos Länsstyrelsen för att starta förebyggande arbete mot hedersrelaterat våld.
-Ja, att budgeten är i balans, det vågar vi påstå när underskottet är mindre än 0,1 procent av den totala omsättningen, säger Gunilla Åström, socialnämndens ordförande. Socialnämndens årsbokslut för 2009 blev -1,2 miljoner kronor av en budget på 1 600 miljoner kronor.
Skellefteå kommun har ett samverkansavtal med Polisen för att bekämpa klotter.
Socialnämnden prioriterar folkhälsan och beslutade att föreslå ytterligare ett mål som ska prioriteras i folkhälsopolitiska programmet. Som nytt prioriterat mål föreslår socialkontoret mål 11, ”minskat bruk av tobak, alkohol, ett samhälle fritt från narkotika och dopning, minskade skador av överdrivet spelande”.
Kommunens alkohol- och drogpolitiska programmet ska följas upp varje år. Socialkontoret är aktiva. Bl a kontaktas föräldrar när deras barn påträffas påverkade eller i riskfyllda miljöer.
Kommunerna har, genom en ändring i socialtjänstlagen och lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade, en skyldighet att till Socialstyrelsen en gång per kvartal rapportera in gynnande beslut som inte verkställts inom tre månader från beslutsdatum.
Det är 163 år sedan sist, men nu är det dags igen. Bygg- och miljökontoret ska ta fram byggnadsordningar för Skellefteå. Skellefteborna ska tycka till och säga vilka hus som är intressantast i stadsdelen Norrböle i Skellefteå. Byggnadsordningar innehåller beskrivningar av vad som är karaktäristiskt i varje område, konkreta tips, en stilguide och vilka hus som bör pekas ut som bevarandevärda.
Sammanfattningsvis sätter elever, föräldrar och personal höga värden på kvalitén i förskolan och skolan i Skellefteå. Genomsnittsvärdena inom de olika frågeområdena varierar mellan 4,12 till 5,22 på en skala från 1-6. Ett totalt ”Nöjdkundindex” visar på ett förbättrat resultat jämfört med 2007
Det pågår en förskjutning från industrisamhället till ett upplevelsesamhälle. Den kreativa industrin producerar kunskap och upplevelser. I Skellefteå finns det många framgångsrika kreativa företag och Campus Skellefteå har flera kreativa utbildningar. Nu gör Skellefteå kommun en utredning som tar ett helhetsgrepp för hur kulturarbetet för barn och unga ska fungera både inom skoltid och utanför.
I Västerbotten arbetar näringslivet och andra aktörer, både lokalt och regionalt i olika projekt och förstudier kring frågor om ägarskiften. Att åka till emigrantmässan i Holland är ytterligare ett steg i arbetet som redan pågår för att hitta framtida entreprenörer. Det är kommunerna inom Gold of Lapland; Skellefteå, Lycksele, Malå, Norsjö och Robertsfors kommun som tillsammans åker till mässan.
Dans, körsång, datorspelsutveckling, processoperatör, jurist, gastronomi, civilekonom och träteknik. Det är bara några utbildningar som presenteras på utbildningsmässan på Campus Skellefteå. Besökarna får ta del av koncentrerade presentationer av olika program och utbildningar och kan direkt ställa frågor till lärare och studenter. Andra aktörer är Lärcentrum, arbetsförmedlingen och folkhögskolor.
Socialnämnden och fritidsnämnden gör gemensam satsning på kolloverksamhet sommaren 2010.