Följ Skellefteå kommun

Bibliotekskongress i Skellefteå blir av trots uppskjuten byggstart för kulturhuset

Pressmeddelande   •   Dec 19, 2017 15:55 CET

Illustration med vy mot biblioteket i Skellefteås kommande kulturhus.

När det 15 september blev klart att bygget av kulturhuset skulle skjutas upp minst ett halvår fanns kongressen Biblioteksdagarna inbokad i huset tidigt 2020. Det blev inte möjligt, men nu är det klart att kongressen istället kommer att genomföras i Skellefteås nya kulturhus 2021.

– Det känns väldigt bra att vi kunde flytta fram värdskapet ett år. Biblioteksdagarna var den första kongressen som bokades i kulturhuset. Redan då var vi många som tyckte att det fanns ett starkt symbolvärde i att det första stora mötet i huset handlar om kultur, säger Mikke Ejrevi, bibliotekschef på Skellefteå kommun.

Biblioteksdagarna lockar cirka 600 deltagare under två dagar. Det handlar om biblioteksföreningens årsmöte och de ledande branschdagarna för biblioteksverksamheter i Sverige.

– Även om den uppskjutna byggstarten av kulturhuset har positiva anledningar i form av externt investeringsintresse är det tråkigt att behöva ge negativa besked till redan inbokade arrangemang. Därför är det nu extra fint med beskedet att Biblioteksdagarna kommer hit 2021 istället, säger Therese Bäckström Zidohli, projektledare Kulturhus Skellefteå.

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.