Gå direkt till innehåll

Ämnen: Vetenskap, teknik

Viktigt samarbete ska få fler unga att välja jobb inom tekniska områden och stärka kompetensförsörjningen

Onsdagen den 10 april offentliggjordes en avsiktsförklaring mellan Skellefteå kommun, Exploratoriet, Skellefteå Kraft och Stiftelsen Tekniska museet i Stockholm. På plats för att presentera samarbetet var bland andra Peter Skogh, museidirektör på Tekniska museet, Evelina Fahlesson, kommunstyrelsens vice ordförande samt Kristina Sundin Jonsson, kommundirektör i Skellefteå kommun.

Skellefteå prisas för hållbara och tillgängliga träbryggor

Skellefteå prisas för hållbara och tillgängliga träbryggor

Prisregn över Skellefteå! Häromdagen utsågs Skellefteå till Årets trästad 2020. Nu får kommunen det nyinstiftade Träskyddspriset. Priset som delas ut av Svenska Träskyddsföreningen syftar till att uppmärksamma hållbar och beständig stadsutveckling i utemiljöer av trä och där har Skellefteå kommuns satsningar, på både hållbara material och tillgängliga utomhusmiljöer, fallit prisjuryn i smaken.

Visa mer

Skellefteå kommun

Det är trivsamt att bo i Skellefteå med omnejd. Vi är många som är överens om det. Inom Skellefteå kommun finns massor av betydelsefulla yrken som går ut på samma sak – att ta hand om vår kommun och dem som bor i den. Att skapa livskvalitet, helt enkelt.

Skellefteå kommun

Stadshuset, Trädgårdsgatan 6
931 85 Skellefteå
Sweden