Följ Skellefteå kommun

Två nya detaljplaner kan ge drygt 400 nya bostäder

Pressmeddelande   •   Sep 26, 2019 15:41 CEST

Intresset för att bygga i Skellefteå har aldrig varit så stort som nu. Under sitt senaste sammanträde godkände bygg- och miljönämnden två detaljplaner, Höder 1 och 9 samt Västra Erikslid, som nu ska upp för beslut i kommunfullmäktige. Västra Erikslid beräknas kunna ge 300-400 nya bostäder.

Västra Erikslid är ett av de områden som varit utpekat som ett lämpligt bostadsområde för flerbostadshus.

– Det känns bra att detaljplanen är på väg att slutföras. Den kommer att erbjuda ett attraktivt läge och fortsätta utveckla hela området, säger Evelina Fahlesson, bygg- och miljönämndens ordförande.

Detaljplanen för Västra Erikslid möjliggör olika typer av boendeformer och slutför den exploatering av området som påbörjades i och med bostadsområdet Västra Eriksberg. Området har en förmånlig placering med direkt närhet till såväl friluftsområdet Vitberget som Erikslids centrum.

Även detaljplanen för Höder 1 och 9 i Centrala stan godkändes av bygg- och miljönämnden, som möjliggör ett flerbostadshus med ca 40 lägenheter. Och många fler planer är på gång. Just nu arbetar planverksamheten med ett 15-tal detaljplaner som är mellan samråd och antagande i planprocessen.

– Vi arbetar för högtryck just nu, och efterfrågan kommer bara att öka. Vi ser idag ett stort intresse för Skellefteå bland byggaktörer från hela Sverige. Här är det viktigt att vi i bygg- och miljönämnden kan vara snabba och smidiga samtidigt som vi värnar om de värden som behövs för en levande, tillgänglig och säker stadsmiljö, säger Evelina Fahlesson.

För att möta den utveckling som Skellefteå står inför på ett hållbart sätt revideras den Fördjupade översiktsplanen för Skelleftedalen. Allmänheten får lämna synpunkter på planen fram till den 15 november, i början av nästa år ska den antas.


För mer information:

Evelina Fahlesson, bygg- och miljönämndens ordförande
Telefon: 070-523 09 94
Mail: evelina.a.fahlesson@skelleftea.se

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.