Följ Skellefteå kommun

Tuffa kockdueller med lokala kändisar på Matfesten

Pressmeddelande   •   Aug 14, 2007 13:50 CEST

Smaker och dofter är givetvis det som dominerar Matfesten som i år har ännu fler mattält. Men det blir
också en hel del underhållning, matprat och kulinariska upptåg. I en annan kockduell möts kulturen och naturen. Västerbottensteaterns chef Med Reventberg duellerar då med Thorbjörn Holmlund, Svansele Vildmarkscenter, men kanske mest känd för sina planer på Stoorn. Den tredje kockduellen utkämpas inom media och underhållningsbranschen. Ragnar Granstrand från prisvinnande Popcore film möter sångerskan
Sanna Löfstedt.

Sälteater och Harry Potter

Kockduellerna genomförs i det nya föreläsnings-och tävlingstältet. Där genomförs också flera andra
evenemang. Sälteatern är tillbaka med sin uppskattade och smått galna ”Improtoppen” – en mycket improviserad schlagertävling där publiken är med och påverkar. I tältet blir det också föreläsningar och på på stora scenen blir det matprat med Staffan Ling och spännande gäster. I bar- och restaurangtälten blir det musik med fjolårets uppskattade underhållare Ständut Blakk och The Magic Mondays, coverband med rock och pop i retrostuk på repertoaren. Barnens matfest bjuder bland annat på ett spännande möte med Harry Potter där barnen får hjälpa Harry och hans vänner att besegra den onde lord V….
Dessutom blir det Kulturkontorets barnkalas. En familjeaktivitet med tips och ideér till ett alternativt
barnkalas.

Men mest mat förstås...

Det blir alltså en innehållsrik Matfest som programvärden Staffan Ling lotsar oss igenom. Och mest handlar det förstås om att smaka, och njuta av all den mat som erbjuds. Måltidsmarknaden har utökats, cafétältet är en nyhet och restaurangtälten är i år två till antalet. Fullständigt program och förteckning över medverkande finns på www.matfesteniskelleftea.se.

Fakta

Matfesten i Skellefteå genomförs 23-26 augusti 2007 på Nordanåområdet.
Arrangör är Fritid Skellefteå

Mer information: Projektledare Karin Lundkvist, tel 0910-73 50 34, mobil 070-580 25 37.

Pressbilder och mer information finns på www.matfesteniskelleftea.se

Matfesten genomförs i samarbete med Servera, Västerbottens Turism, Norra Västerbotten, Nyhlén Hugossons, Norrmejerier, LRF Västerbotten, Spendrups, Svensk Köttinformation, Sparbanksstiftelsen Norrland, Skellefteå Kraft, Best Western Hotels, Skyways, Quality Hotel Skellefteå och Polarica.

Bifogade filer

PDF-dokument

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.