Gå direkt till innehåll
Statsminister Stefan Löfvén. Foto: Kristian Pohl/Regeringskansliet.
Statsminister Stefan Löfvén. Foto: Kristian Pohl/Regeringskansliet.

Pressmeddelande -

Statsministern besöker Skellefteå

Det nationella innovationsrådet med statsminister Stefan Löfvén som ordförande besöker Skellefteå den 20 februari. Vid sammanträdet deltar, förutom statsministern, ytterligare några av stadsråden.

Norra Sverige är en region med stora möjligheter och intressanta innovationsprojekt. Därför anordnar Innovationsrådet ett möte i Skellefteå, en kommun som de senaste åren gjort avtryck på innovationsområdet både i Sverige och internationellt, skriver Regeringskansliet i ett pressmeddelande.

– Sverige ska vara världsledande inom innovation. Det ger svenska företag fördelar i en global ekonomi och skapar jobb och välfärd i Sverige. Här kan norra Sverige, med framgångsrika lärosäten, nytänkande offentlig verksamhet och konkurrenskraftigt näringsliv ge viktiga bidrag till den nationella innovationspolitiken, säger statsminister Stefan Löfvén i ett pressmeddelande från Regeringskansliet.

Den 20 februari bjuder statsminister Stefan Löfvén in till ett regionalt möte med Nationella innovationsrådet i Skellefteå. Syftet är att diskutera med regionala aktörer i norra Sverige hur den nationella innovationspolitiken kan utvecklas för att stärka hela Sveriges konkurrenskraft.

– Det är glädjande att Skellefteå får vara plats för Innovationsrådets möte. Det går helt i linje med att vi i Skellefteå kommun har valt att kraftfullt agera för att möjliggöra en positiv utveckling över tid när det gäller hållbar, social och ekonomisk tillväxt. Skellefteå är idag en expansiv kommun med fastlagda framtidsvisioner som vi nu arbetar med att förverkliga, säger Lorents Burman, kommunstyrelsens ordförande Skellefteå kommun.

– Vi arbetar med samhällstransformation där vi ser behov av att skapa och bygga nya strukturer och lösningar. Våra erfarenheter är att det inte går att lösa framtidens möjligheter med gårdagens verktygslåda. Skellefteå kommun har därför initierat ett förhållningsätt där vi utgår från möjligheter och behov och därefter utvecklar lösningar där vi som kommun agerar i samverkan med andra, säger Kristina Sundin Jonsson, kommunchef i Skellefteå kommun.

Om Nationella Innovationsrådet
Innovationsrådets uppgift är att utveckla Sverige som innovationsnation och stärka Sveriges konkurrenskraft. Statsminister Stefan Löfvén är ordförande i Innovationsrådet som består av fem ministrar och tio rådgivande ledamöter från näringslivet och forskarvärlden. Innovationsrådet fokuserar på digitalisering, miljö- och klimatfrågan och life science. Rådet diskuterar också andra områden av generell betydelse för innovationsklimat och konkurrenskraft.

Relaterade länkar

Ämnen

Regioner

Kontakter

Agnetha Boström

Agnetha Boström

Presskontakt Pressansvarig 076-127 94 32
Emilie Sjölund

Emilie Sjölund

Presskontakt Presskommunikatör 073-020 70 64

Skellefteå kommun

Det är trivsamt att bo i Skellefteå med omnejd. Vi är många som är överens om det. Inom Skellefteå kommun finns massor av betydelsefulla yrken som går ut på samma sak – att ta hand om vår kommun och dem som bor i den. Att skapa livskvalitet, helt enkelt.

Skellefteå kommun
Stadshuset, Trädgårdsgatan 6
931 85 Skellefteå
Sweden