Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

​Skellefteå övergår till distansundervisning på gymnasieskolor och Vux från och med måndag.

Skellefteå kommun kommer att övergå till distansundervisning på gymnasiet och Vux från och med måndag. Skellefteå kommun följer rekommendationerna från Region Västerbottens smittskyddsenhet och bedriver undervisning som vanligt på gymnasieskolor och Vux under resten av veckan.

-­Eftersom vi inte har någon känd smittspridning i Skellefteå kommun har vi beslutat att inte stänga några skolor i morgon. Resten av veckan kommer vi att arbeta med planering för distans- och fjärrundervisning för gymnasieskolor och Vux som inleds på måndag, säger Anders Bergström, chef för förvaltningen för utbildning och arbetsmarknad.

På tisdagsförmiddagen kom rekommendationen från Folkhälsomyndigheten och regeringen att all undervisning på gymnasier och högskolor, yrkeshögskolor och Komvux bör bedrivas på distans. Rekommendationen gäller från gymnasiet och uppåt eftersom dessa grupper inte behöver omsorg på samma sätt som barn i grund- och förskola.

-Vi har ingen aktuell smittspridning i Skellefteå just nu men vi följer noga utvecklingen och arbetar i samverkan med regionen och myndigheterna. Vi är redo för snabba omställningar och har en god beredskap i hela kommunen, säger Kristina Sundin Jonsson, kommundirektör.

Ämnen

Regioner

Kontakter

Agnetha Boström

Agnetha Boström

Presskontakt Pressansvarig 076-127 94 32
Emilie Sjölund

Emilie Sjölund

Presskontakt Presskommunikatör 073-020 70 64

Skellefteå kommun

Det är trivsamt att bo i Skellefteå med omnejd. Vi är många som är överens om det. Inom Skellefteå kommun finns massor av betydelsefulla yrken som går ut på samma sak – att ta hand om vår kommun och dem som bor i den. Att skapa livskvalitet, helt enkelt.

Skellefteå kommun
Stadshuset, Trädgårdsgatan 6
931 85 Skellefteå
Sweden