Gå direkt till innehåll
Johan Wennerstrand på turné på kommunens äldreboenden

Pressmeddelande -

Johan Wennerstrand på turné på kommunens äldreboenden

Under en vecka kommer skådespelaren och sångaren Johan Wennerstrand att uppträda på åtta av Skellefteå kommuns äldreboenden. Johan kommer från Stockholm och har stått på många av landets scener, Stockholms stadsteater, Riksteatern, Oscars och nu senast Göta Lejon, där han tillsammans med bland andra Måns Zelmerlöv och Loa Falkman har en roll i musikalen Romeo & Julia. ”Det är naturligtvis jätteroligt att få hit en så duktig artist” säger Ulla Andersson, aktivitets- och kultursamordnare inom Skellefteå kommuns äldreomsorg och den som i samarbete med studieförbundet NBV har bokat in Johan.

Tisdagen den 30 augusti besöker Johan Hedvigsgården i Kåge. Det är Kåge aktivitetsgrupp som står för arrangemanget och det blir deras första Musikcafé för hösten. Varannan tisdag mellan klockan 14.00 och 16.00 kommer de att erbjuda Musikcafé i Hedvigsgårdens matsal. Dit är naturligtvis alla på boendet välkomna men även övriga pensionärer i Kågedalen med omnejd välkomnas.

Kåge aktivitetsgrupp har varit aktiva i över 10 år och består av ett 15-tal frivilliga personer som vill arbeta för att öka den sociala samvaron för de äldre i Kågedalen. ”Vårt musikcafé är mycket uppskattat – ett 70-tal besökare är inte ovanligt. Vi bjuder på underhållning, ofta med hjälp av lokala förmågor men ibland även mer långväga gäster. Och så erbjuder vi fika förstås”, säger Birgit Arvidsson som representerar aktivitetsgruppen.

Hedvigsgården ligger på Nygatan 9 i Kåge. Välkomna!

För mer information kontakta:
Ulla Andersson, aktivitets- och kultursamordnare, 0910- 73 70 56
Helena Delborn, informatör, 070-374 77 04

 

Ämnen

Regioner

Kontakter

Agnetha Boström

Agnetha Boström

Presskontakt Pressansvarig 076-127 94 32
Emilie Sjölund

Emilie Sjölund

Presskontakt Presskommunikatör 073-020 70 64

Skellefteå kommun

Det är trivsamt att bo i Skellefteå med omnejd. Vi är många som är överens om det. Inom Skellefteå kommun finns massor av betydelsefulla yrken som går ut på samma sak – att ta hand om vår kommun och dem som bor i den. Att skapa livskvalitet, helt enkelt.

Skellefteå kommun
Stadshuset, Trädgårdsgatan 6
931 85 Skellefteå
Sweden