Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Fri parkering i kommunens parkeringshus i Centrum på lördagar

Under fredagens samhällsbyggnadsnämnd antogs förslaget om fri parkering på lördagar under sommaren i tre av kommunens parkeringshus.

– Det är ett bra initiativ från Visit för att underlätta för de aktörer som är verksamma i centrala Skellefteå – det är verkligen en annorlunda tid vi lever i. Vi fattar det här beslutet med förhoppningen att det kan bidra till fler besök i stadskärnan under sommaren, säger Sara Keisu ordförande i samhällsbyggnadsnämnden, vid Skellefteå kommun.

Initiativet till förslaget kommer från handeln i stadskärnan och Maria Rautio, centrumledare för Visit Skellefteå ser positivt på beslutet:

– Det är otroligt glädjande att Skellefteå kommun vill vara med och stötta i dessa svåra tider, det kommer att mottas väldigt positivt.

Hon fortsätter:

– Positiva nyheter gällande parkeringsplatser i Centrum som ägs av andra än Skellefteå kommun kommer inom kort.

Förslaget som antogs gäller fri parkering i tre av kommunens parkeringshus Brinken, Ekorren och Pantern varje lördag under juli och augusti månad.

www.skelleftea.se/coronavirus

För mer information:

Sara Keisu, samhällsbyggnadsnämndens ordförande, 073 076 41 57

Ronny Söderberg, verksamhetschef Gator & Parker, 073 074 70 17

Maria Rautio, centrumledare Visit Skellefteå, 070 339 40 58

Ämnen

Regioner

Kontakter

Agnetha Boström

Agnetha Boström

Presskontakt Pressansvarig 076-127 94 32
Emilie Sjölund

Emilie Sjölund

Presskontakt Presskommunikatör 073-020 70 64

Skellefteå kommun

Det är trivsamt att bo i Skellefteå med omnejd. Vi är många som är överens om det. Inom Skellefteå kommun finns massor av betydelsefulla yrken som går ut på samma sak – att ta hand om vår kommun och dem som bor i den. Att skapa livskvalitet, helt enkelt.

Skellefteå kommun
Stadshuset, Trädgårdsgatan 6
931 85 Skellefteå
Sweden