Följ Skellefteå kommun

Förnyad utställning visar Skellefteås kulturhus

Pressmeddelande   •   Mar 31, 2017 08:00 CEST

Skellefteås kommande kulturhus sett norrifrån

Nu är utställningen i Skellefteås Stadshus som visar kulturhuset och det nya hotellet förnyad. Nya ritningar, illustrationer och en lekfull berättelse förmedlar glimtar av hur kulturhuset kan upplevas när det står färdigt

– Det är viktigt för oss att ge skellefteborna möjlighet att följa det pågående arbetet med kulturhuset, berättar Therese Bäckström Zidohli, projektledare för Kulturhus Skellefteå.

Under hösten 2016 har ett fördjupat programarbete genomförts tillsammans med White Arkitekter för att säkerhetsställa att det vinnande förslaget i arkitekttävlingen är genomförbart. Förändringar och effektiviseringar har gjorts av det vinnande förslaget för att möta den budget och de ytkrav som ställdes i arkitekttävlingen.

– Tidplanen för projektet är krävande, men än så länge håller den och projekteringen pågår för fullt inför byggstart till hösten, sammanfattar Therese Bäckström Zidohli.

I den förnyade utställningen kan allmänheten se resultatet av detta arbete och följa framtida upplevelser i kulturhuset som en röd tråd ända upp till toppen av hotellet. Utställningen finns att beskåda i glasgången på entréplan i Stadhusets norra del. Den kommer även att finnas i förenklad digital version på kulturhusets webbplats: www.skelleftea.se/dittochmittkulturhus.

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.