Följ Skellefteå kommun

ABF får Skellefteå kommuns demokratipris

Pressmeddelande   •   Maj 24, 2018 13:05 CEST

ABF Skellefteå får Skellefteå kommuns demokratipris 2018. Det beslutade kommunstyrelsen igår, onsdag.

Med demokratipriset vill Skellefteå kommun uppmuntra samhällsengagemang och demokratiutveckling. För att bli aktuell för demokratipriset ska personen, gruppen eller motsvarande ha gjort utmärkande och föredömliga insatser för att främja utvecklingen av demokratin i det geografiska området Skellefteå kommun.

Kommunstyrelsen ansvarar för demokratipriset, och fungerar även som jury. Priset delas ut på nationaldagen, 6 juni. Prissumman är 15 000 kr.

I går utsåg kommunstyrelsen ABF Skellefteå som vinnare av 2018 års demokratipris. I ett utdrag ur den utförliga motiveringen står:

Bland annat har man under de senaste åren gjort en omfattande riktad satsning på asylverksamhet där asylsökande utbildas i vardagssvenska, föräldrastöd och samhällskunskap för att stärka gruppens möjligheter att forma en framtid i Sverige. Ett lyckat projekt har varit satsningen på datautbildning för asylsökande där målgruppen i första hand varit asylsökande kvinnor men där även alla ledare varit asylsökande som efter att själva fått utbildning utbildat vidare i anslutning till sina boenden i Jörn, Lövånger och Boliden. Resultatet har varit fantastiskt.

Övriga nominerade var Alexandra Sundberg, delaktighetssamordnare i Skellefteå kommun och Maria Pahlberg, anhörigkonsulent Skellefteå kommun.

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.