Gå direkt till innehåll

Nyhet -

Första spadtaget för ny vattenförsörjning i Skellefteå

Måndag 15 augusti togs första spadtaget för ny vattenförsörjning Skellefteå centralort med omkringliggande samhällen. Arbetet startar på campingområdet i Skellefteå för att säkerställa att det inte ska krocka med Skellefteås arrangemang SM-veckan 2018.

Under de senaste åren har kommunen tillsammans med NCC och Ramböll jobbat fram den lösning som nu ska genomföras. Alla har på ett mycket bra sätt bidragit med sina speciella kunskaper, Ramböll med teoretiska kunskaper, process och konstruktion, NCC med byggteknisk erfarenhet och kommunens personal med hur man tänker på den framtida driften och anläggningen som en del av den kommunala servicen till invånarna.

Anläggningen ska vara klar hösten 2018 och det nya vattnet ska finnas i kranarna våren 2019.

– I Skellefteå satsar vi hållbart och vill säkra en bra framtid för de kommande generationerna, säger Ola Burström, ordförande i tekniska nämnden. Vatten är världens viktigaste livsmedel som vi inte kan ta för givet. Därför är satsningen på nya vattenförsörjningen så otroligt viktig.

Ämnen

Regioner

Kontakter

Agnetha Boström

Agnetha Boström

Presskontakt Pressansvarig 076-127 94 32
Emilie Sjölund

Emilie Sjölund

Presskontakt Presskommunikatör 073-020 70 64

Skellefteå kommun

Det är trivsamt att bo i Skellefteå med omnejd. Vi är många som är överens om det. Inom Skellefteå kommun finns massor av betydelsefulla yrken som går ut på samma sak – att ta hand om vår kommun och dem som bor i den. Att skapa livskvalitet, helt enkelt.

Skellefteå kommun
Stadshuset, Trädgårdsgatan 6
931 85 Skellefteå
Sweden