Följ Skellefteå kommun

Fler med funktionsnedsättning får arbete

Nyhet   •   Mar 23, 2018 10:38 CET

Allt fler personer med funktionsnedsättning i Skellefteå får arbete. Det framgick när avdelningen Stöd och service gjorde en kortfattad presentation på socialnämndens sammanträde 22 mars.

För många av brukarna hos Stöd och service kan en enkel daglig syssla ha stor betydelse för den egna självkänslan. Nu visar det sig att allt fler har fått just den typen av enklare arbete. Det kan handla om att vattna blommor, hämta och lämna handdukar hos kvarterets frisör eller att plocka skräp under SM-veckan.

Stöd och service märker också en skillnad när det gäller typen av arbetsgivare. Tidigare var det vanligast att små privata företag tog emot personer med funktionsnedsättning. Men nu är attityderna allt mer positiva hos både små och stora arbetsgivare.

– Att få ett jobb är oerhört betydelsefullt för många av våra brukare. Det är så häftigt att se hur stolta de blir, säger Annika Wennerström, chef för daglig verksamhet på Stöd och service.

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.