Gå direkt till innehåll
Årets kvinna arbetar för kvinnofrid

Nyhet -

Årets kvinna arbetar för kvinnofrid

Åsa Lööv Wesslund har länge arbetat för kvinnofrid i Skellefteå och då inte inte minst vid Centrum för kvinnofrid. För sitt arbete har hon av det ideella nätverket Skeva utsetts till "Årets kvinna i Skellefteå 2016". Priset delades ut på Internationella kvinnodagen 8 mars.

En enig jury har fokuserat på långsiktighet, idoghet och bestående resultat och på en av de viktigaste jämställdhetsfrågorna: mäns våld mot kvinnor. Motiveringen lyder:

”För sitt förebyggande arbete mot våld i nära relation, sin handlingskraft för våldsutsatta och sin förmåga att nå fram till individen. För bestående resultat och sitt gedigna arbete för ett tryggare samhälle och ett bättre Skellefteå”

Under Internationella kvinnodagen fanns möjligheten att lyssna på Åsa Lööv Wesslund när Skeva och Hjortronlandet Kafe & Mathandel bjöd in till lunchsamtal. Då delades utmärkelsen också ut formellt och Åsa fick svara på frågor från publiken.

- Det känns både trevligt och lite genant att få en utmärkelse, säger Åsa, som gärna arbetar i bakgrunden men som är glad över att en viktig folkhälsofråga hamnar i fokus.

Läs mer om Åsa Lööv Wesslund och hennes arbete för kvinnofrid i Norrans artikel 8 mars

Centrum för kvinnofrid (CFK)

Skevas webbplats

Därför utser Skeva inte "Årets man"

Ämnen

Regioner

Kontakter

Agnetha Boström

Agnetha Boström

Presskontakt Pressansvarig 076-127 94 32
Emilie Sjölund

Emilie Sjölund

Presskontakt Presskommunikatör 073-020 70 64

Skellefteå kommun

Det är trivsamt att bo i Skellefteå med omnejd. Vi är många som är överens om det. Inom Skellefteå kommun finns massor av betydelsefulla yrken som går ut på samma sak – att ta hand om vår kommun och dem som bor i den. Att skapa livskvalitet, helt enkelt.

Skellefteå kommun
Stadshuset, Trädgårdsgatan 6
931 85 Skellefteå
Sweden