Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Utbrott av influensa på Sörböleskolan i Skellefteå

Sörböleskolan i Skellefteå fick den här veckan väldigt många elever som snabbt insjuknade. Mer än 160 elever har varit hemma från skolan, och även en del lärare är sjuka med influensaliknande symptom.
Igår togs prover på ett antal elever och under förmiddagen idag har sex prover analyserats på Viruslaboratoriet vid Universitetssjukhuset i Umeå. Alla sex prov visade att det handlar om den nya influensan.
Ingen från Sörböleskolan är dock svårt sjuk. Influensan har i dagsläget inte fått fäste på Vita skolan dvs från förskoleklass till årskurs 5.
- Sörböleskolan hålls öppen som vanligt och vi fortsätter att följa utvecklingen, säger Elisabeth Svennerståhl Jonsson, förvaltningschef för skol- och kulturkontoret, Skellefteå kommun. Det är smittskyddsläkaren som i samråd med skolan fattar beslut om stängning.
På skolan går drygt 400 elever i årskurs 7-9, tillsammans med personal blir det omkring 460 personer. Under den gångna helgen deltog bland annat fyra innebandylag från Sörböleskolan i Norrlands Mästerskapen i Sundsvall och enligt Urban Kumlin, överläkare vid viruslaboratoriet vid Norrlands universitets sjukhus i Umeå, är det inte helt omöjligt att det kan ha skett en viss spridning bland cupdeltagarna.

Mer information:
Karin Lundström
Områdeschef
Skol- och kulturkontoret
Skellefteå kommun
0910-71 27 15 eller 070-669 66 84
karin.lundstrom@skelleftea.se

Gun Israelsson
Rektor Sörböleskolan årskurs 6-9
Skol- och kulturkontoret
Skellefteå kommun
0910-71 26 26 eller 070-658 38 16
gun.israelsson@skelleftea.se

 

Ämnen

Regioner

Kontakter

Agnetha Boström

Agnetha Boström

Presskontakt Pressansvarig 076-127 94 32
Emilie Sjölund

Emilie Sjölund

Presskontakt Presskommunikatör 073-020 70 64

Skellefteå kommun

Det är trivsamt att bo i Skellefteå med omnejd. Vi är många som är överens om det. Inom Skellefteå kommun finns massor av betydelsefulla yrken som går ut på samma sak – att ta hand om vår kommun och dem som bor i den. Att skapa livskvalitet, helt enkelt.

Skellefteå kommun
Stadshuset, Trädgårdsgatan 6
931 85 Skellefteå
Sweden