Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Socialnämnden fortsätter satsa på introduktion och handledare för nyanställda

Äldreomsorgen håller på att ta fram en webbaserad utbildning om dokumentation. Tanken är att utbildningen kan fungera som en introduktion, både för nyanställda och för personal som behöver repetera sin kunskap. Det här är ett första försök att använda webbaserad utbildning i äldreomsorgen, ett komplement till annan utbildning och introduktion i verksamheten.

Förutom detta får den nyanställde stöd i socialkontorets introduktionsprogram för nyanställda. Programmet har formen av en checklista och består av en generell del för alla anställda inom socialkontoret och en fördjupad del för respektive avdelning med yrkesspecifika delar.

Nyanställda får också handledare. Handledaren är någon i arbetslaget eller en kollega inom området som kan ge ett nära stöd i konkreta situationer. Även personer som gör sin praktik i äldreomsorgen får en handledare, en erfaren kollega, som ger stöd under praktikperioden.

För mer information
Kenneth Fahlesson (S), socialnämndens vice ordförande, 070-346 05 03
Anette Lindgren (M), ledamot socialnämnden, 070-659 10 85
Lotta Svärd, socialchef, socialkontoret, 076-133 56 50

Ämnen

Regioner

Kontakter

Agnetha Boström

Agnetha Boström

Presskontakt Pressansvarig 076-127 94 32
Emilie Sjölund

Emilie Sjölund

Presskontakt Presskommunikatör 073-020 70 64

Skellefteå kommun

Det är trivsamt att bo i Skellefteå med omnejd. Vi är många som är överens om det. Inom Skellefteå kommun finns massor av betydelsefulla yrken som går ut på samma sak – att ta hand om vår kommun och dem som bor i den. Att skapa livskvalitet, helt enkelt.

Skellefteå kommun

Stadshuset, Trädgårdsgatan 6
931 85 Skellefteå
Sweden