Gå direkt till innehåll
Skellefteå kommun undertecknar överenskommelse om samarbete med Alcalá la Real

Pressmeddelande -

Skellefteå kommun undertecknar överenskommelse om samarbete med Alcalá la Real

Bilden är hämtad från Alcalá la Reals hemsida: http://www.alcalalareal.es/index.php?menu=1&seccion=14

PRESSINBJUDAN

Skellefteå kommun undertecknar i dag en överenskommelse om samarbete i arbetsmarknadsfrågor med den spanska kommunen Alcalá la Real i provinsen Jaén. På plats från Spanien finns sju representanter, som just nu gästar Skellefteå.

Undertecknandet har föregåtts av ett månadslångt besök i Skellefteå av en person ur den spanska delegationen. Ytterligare sex personer har anslutit i veckan, däribland representanter från Alcalá la Reals fullmäktigeförsamling.

Utöver Skellefteå kommer också kommuner i Tyskland, Italien och Belgien att ingå i samarbetet. För att underlätta kommunikationen har en särskild IT-plattform tagits fram.

Från Skellefteå kommuns sida undertecknas överenskommelsen av kommunalråd Bert Öhlund, kommunchef Kristina Sundin Jonsson och kommunfullmäktiges ordförande Ann-Christin Westerlund.

Undertecknandet sker i sammanträdesrummet för kommunstyrelsens arbetsutskott (våning 1, Stadshuset) i dag onsdag den 28 september kl 15.30. Det kommer att finnas utrymme för media att ställa frågor efter ceremonin.

För mer information kontakta:

Leif Löfroth, chef för enheten för arbetsmarknad, kommunledningskontoret: 070 - 232 42 90.

 

 

Ämnen

Taggar

Regioner

Presskontakt

Caroline Thorén

Caroline Thorén

Presskontakt Press-och mediestrateg 076-127 94 32

Relaterat material