Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Skellefteå kommun påbörjar upphandling för ny entreprenör till Karlgårdsbron

I dag den 15 april har samhällsbyggnadsnämnden godkänt beslut om anskaffning för att färdigställa Karlgårdsbron. Det innebär att en upphandling för en ny entreprenör kan påbörjas omgående.

Sedan den 10 april står Skellefteå kommun utan entreprenör för bygget av Karlgårdsbron. Detta på grund av att den tidigare entreprenören Kauno Tiltai Sverige AB valde att häva avtalet utan giltig anledning. Samhällsbyggnadsnämnden har i dag, den 15 april, godkänt att en upphandling för en ny entreprenör kan påbörjas.

- Vår uppgift är att säkerställa att bron färdigställs så snart som möjligt utifrån förutsättningarna. Karlgårdsbron är viktig för att få till ett bättre trafikflöde i centrala Skellefteå och samtidigt minska koldioxidutsläppen, säger Sara Keisu-Lundh (S), ordförande i samhällsbyggnadsnämnden vid Skellefteå kommun.

    Nämnden har beslutat att entreprenaden kommer bli en utförandeentreprenad med utökad samverkan i två faser. Den första är en planerings- och kalkylfas som ligger till grund för beslut om ny budget samt beställning av fas två. Fas två är produktionsfasen som ska färdigställa bron.

    - Vi ser framemot att samarbeta med en seriös aktör som har rätt kompetens och kapacitet för att färdigställa bron. Målet är att skicka ut ett förfrågningsunderlag under april och ha en ny entreprenör utsedd innan sommaren, säger Thérese Bäckström Zidoli, projektchef vid Skellefteå kommun.

      Skellefteå kommun återkommer med mer information längre fram.

      För mer information, kontakta:

      Sara Keisu-Lundh (S), ordförande i samhällsbyggnadsnämnden vid Skellefteå kommun, 073-076 41 57, sara.keisu-lundh@skelleftea.se

      Thérese Bäckström Zidoli, projektchef vid Skellefteå kommun, 076-117 55 51, therese.backstrom.zidoli@skelleftea.se


      Ämnen

      Kategorier

      Regioner

      Kontakter

      Agnetha Boström

      Agnetha Boström

      Presskontakt Pressansvarig 076-127 94 32
      Emilie Sjölund

      Emilie Sjölund

      Presskontakt Presskommunikatör 073-020 70 64

      Relaterat innehåll

      Skellefteå kommun

      Det är trivsamt att bo i Skellefteå med omnejd. Vi är många som är överens om det. Inom Skellefteå kommun finns massor av betydelsefulla yrken som går ut på samma sak – att ta hand om vår kommun och dem som bor i den. Att skapa livskvalitet, helt enkelt.

      Skellefteå kommun
      Stadshuset, Trädgårdsgatan 6
      931 85 Skellefteå
      Sweden