Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Skellefteå kommun är finalist till GötaPriset

Nu är de slutliga nomineringarna klara till GötaPriset. GötaPriset har sedan 1989 delats ut till landets bästa förnyelseprojekt i offentlig sektor.
En av de fyra finalisterna är Skellefteå kommun med projektet Kommunal kundtjänst sätter fart på verksamhetsutvecklingen.
Hur känns det här?
- Att bara ha kommit som finalist är en seger i sig, säger Marie Larsson, chef för medborgarservice på Skellefteå kommun.
Hur menar du?
- GötaPriset är ett prestigefyllt pris och ett fint kvitto på den här satsningen som Skellefteå kommun har gjort, fortsätter Marie Larsson entusiastiskt. Vi är inte klara än utan utvecklar hela tiden verksamheten vidare.
Projektet har tävlat bland 164 insända bidrag för att utse vilket som är Sveriges bästa utvecklingsprojekt i offentlig sektor.
Utmärkelsen delas ut under KvalitetsMässans invigningsgala på GöteborgsOperan den 17 november. KvalitetsMässan är Europas största konferens och fackmässa om verksamhets- och samhällsutveckling.

Fakta GötaPriset
GötaPriset har sedan 1989 delats ut till landets bästa förnyelseprojekt i offentlig sektor. GötaPriset utses av en jury som består av stadsdirektör Åke Jacobsson, Göteborgs Stad, regiondirektör Johan Assarsson, Västra Götalandsregionen, direktör Britta Rundström, Sveriges Kommuner och Landsting, vd Jerry Karlsson, SIQ, Institutet för kvalitetsutveckling och rektor Pam Fredman, Göteborgs universitet.
Förutom äran får det vinnande projektet en prischeck på 150 000 kronor.

Läs mer om utmärkelsen, kriterierna, de nominerade bidragen och om KvalitetsMässan på www.kvalitetsmassan.se

För mer information kontakta:
Marie Larsson
Chef för medborgarservice
Kommunledningskontoret
Skellefteå kommun
0910- 73 55 20 eller 070-536 64 84
marie.larsson@skelleftea.se

Ämnen

Regioner

Presskontakt

Caroline Thorén

Caroline Thorén

Presskontakt Press-och mediestrateg 076-127 94 32
Emilie Sjölund

Emilie Sjölund

Presskontakt Presskommunikatör 073-020 70 64

Relaterat innehåll

Skellefteå kommun

Det är trivsamt att bo i Skellefteå med omnejd. Vi är många som är överens om det. Inom Skellefteå kommun finns massor av betydelsefulla yrken som går ut på samma sak – att ta hand om vår kommun och dem som bor i den. Att skapa livskvalitet, helt enkelt.

Skellefteå kommun
Stadshuset, Trädgårdsgatan 6
931 85 Skellefteå
Sweden