Gå direkt till innehåll
CLN - Kunskapsöverföring på nytt sätt

Pressmeddelande -

CLN - Kunskapsöverföring på nytt sätt

På onsdag den 11 maj inbjuds media att delta i samband med avstampen för EU-projektet CLN, som handlar om ett utbyte av kunskap mellan deltagande parter och även över generationerna.

Skellefteå kommun är projektägare och står därför som inbjudare till en heldag med intressanta föreläsningar.

Plats: Forumsalen, Campusområdet

Tid: Onsdag den 11 maj kl 10.00-15.30

Se bifogat program (PDF) för mer detaljerad information om dagen.

Projektet CLN startade den 1 oktober 2010. Förkortningen står för Collaborative Learning Networks, vilket betyder ungefär ”samarbetande lärande nätverk”.

CLN är med andra ord ett samarbetsprojekt som bygger på nätverkande inom och mellan de deltagande organisationerna.

Skellefteå kommun är projektägare och i projektet medverkar dessutom Luleå, Piteå och Örnsköldsviks kommuner, Norrbottens och Västerbottens läns landsting samt Luleå tekniska universitet.

- Projektet handlar om alternativ kompentensöverföring, där exempelvis medarbetare i olika kommuner lär sig av varandra. Dessutom är det ett sätt att föra över kunskap från erfarna till nyanställda, ett led i generationsväxlingen, säger projektledare Christian Behrens på kommunledningskontorets personalavdelning i Skellefteå.

Projektet fokuserar till att börja med på personalfrågor och sammanlagt 250 personer deltar i samlingen i Skellefteå, som är uppdelad på två tillfällen.

Media hälsas välkomna att delta under dagen. Det finns också möjlighet att under dagen få en pratstund med projektledare Christian Behrens, telefon 0910-74 02 79 eller 070-367 02 79.

Välkomna!

Ämnen

Kategorier

Regioner

Presskontakt

Caroline Thorén

Caroline Thorén

Presskontakt Press-och mediestrateg 076-127 94 32
Emilie Sjölund

Emilie Sjölund

Presskontakt Presskommunikatör 073-020 70 64

Skellefteå kommun

Det är trivsamt att bo i Skellefteå med omnejd. Vi är många som är överens om det. Inom Skellefteå kommun finns massor av betydelsefulla yrken som går ut på samma sak – att ta hand om vår kommun och dem som bor i den. Att skapa livskvalitet, helt enkelt.

Skellefteå kommun
Stadshuset, Trädgårdsgatan 6
931 85 Skellefteå
Sweden