Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Kommunen säljer stadshotellet till Hilding Holmqvist

Kommunstyrelsens arbetsutskott föreslår idag att Stadshotellet säljs för 10 miljoner kronor till Hilding Holmqvist. Slutligt beslut tas av kommunfullmäktige den 25 januari 2011.

Stadshotellet i Skellefteå har varit utannonserat sedan våren 2010, både i lokal och i nationell press. Mäklaren HusmanHagberg har anlitats för försäljningen.

Under resans gång har ett antal intressenter hört av sig, med olika bud och olika planer för Stadshotellets framtid. För att utvärdera anbuden har det under processens gång funnits en beredning, knuten till kommunstyrelsens arbetsutskott. I beredningen har gruppledarna för samtliga partier i kommunfullmäktige funnits med. Den ursprungliga anbudstiden förlängdes, främst för att nå fler möjliga anbudsgivare och för att ge möjlighet att hämta in kompletterande uppgifter.

Efterhand har tre anbudsgivare bedömts vara mest intressanta och deras anbud har utvärderats ytterligare. Målsättningen har hela tiden varit att hitta den aktör som bedöms ha de bästa förutsättningarna att utveckla verksamheten och att göra Stadshotellet till en attraktiv plats.

Utifrån detta föreslår nu kommunstyrelsens arbetsutskott att Skellefteå kommun säljer Stadshotellet till Hilding Holmqvist för 10 miljoner kronor. Frågan ska behandlas av kommunstyrelsen den 4 januari 2011 och av kommunfullmäktige den 25 januari 2011.

Det här har varit en process som pågått under en lång tid, men vi är överens om att frågan kring Stadshotellets framtid nu har fått en bra svar. Vi tror att den lösning som nu föreslås kommer att bidra till att utveckla både Stadshotellet och Skellefteå.

Skellefteå 2010-12-14

Bert Öhlund                           Håkan Lindh                                                 Andreas Löwenhöök

Kommunstyrelsens                  Gruppledare (FP)                                          Gruppledare (M)

ordförande

Gruppledare (S)

Hans-Eric Wallin                     Daniel Öhgren          Malin Wikström                        Maria Wiksten

Gruppledare (V)                    Gruppledare (C)       Gruppledare (MP)                     Gruppledare (KD)

Ämnen

Regioner

Kontakter

Agnetha Boström

Agnetha Boström

Presskontakt Pressansvarig 076-127 94 32
Emilie Sjölund

Emilie Sjölund

Presskontakt Presskommunikatör 073-020 70 64

Skellefteå kommun

Det är trivsamt att bo i Skellefteå med omnejd. Vi är många som är överens om det. Inom Skellefteå kommun finns massor av betydelsefulla yrken som går ut på samma sak – att ta hand om vår kommun och dem som bor i den. Att skapa livskvalitet, helt enkelt.

Skellefteå kommun
Stadshuset, Trädgårdsgatan 6
931 85 Skellefteå
Sweden