Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Kommunen beställer oberoende granskning av krisarbetet

På grund av vattenparasiten har Skellefteå kommun sedan 18 april arbetat ihärdigt med krishantering. Aktiviteterna har skett på många olika plan samtidigt, och övriga Sverige har följt utvecklingen med intresse. Nu beställer Skellefteå kommun en oberoende revisorsgranskning av krisarbetet.

– Skattebetalarna har rätt att veta hur vi har skött oss, förklarar kommunchef Kristina Sundin Jonsson.

Många utomstående har redogjort för händelseförloppet under vattenparasitens framfart. Media har rapporterat fortlöpande, och mediebilden av krisen har beskrivits i en medieanalys. Men någon samlad bild – och bedömning – av hur kommunen agerat finns inte att tillgå.

Därför beställer nu kommunen en särskild revisorsrapport som bara handlar om krishanteringen. Där ska allting granskas – från den första larmrapporten fram till friskförklaringen av vattnet.

Det är kommunrevisionen som fått uppdraget att granska arbetet – en uppgift som kommunrevisionen redan hade förutsett och börjat förbereda sig inför.

– För oss är det viktigt att kvalitetssäkra vårt arbete, säger Kristina Sundin Jonsson. Vi arbetar med att ständigt hitta förbättringar, och då är det viktigt att utvärdera hur verksamheterna har klarat den här speciella situationen som ett Cryptosporidiumutbrott innebär.

Innan rapporten är färdig kan en utvecklad beskrivning av händelseförloppet läsas på kommunens webbplats. Den publiceras inom kort.

Mer information om kommunrevisionen:

http://www.skelleftea.se/default.aspx?id=2286

  

Mer information:

Kristina Sundin Jonsson

Kommunchef

Skellefteå kommun
070-608 89 69

Ämnen

Regioner

Kontakter

Agnetha Boström

Agnetha Boström

Presskontakt Pressansvarig 076-127 94 32
Emilie Sjölund

Emilie Sjölund

Presskontakt Presskommunikatör 073-020 70 64

Skellefteå kommun

Det är trivsamt att bo i Skellefteå med omnejd. Vi är många som är överens om det. Inom Skellefteå kommun finns massor av betydelsefulla yrken som går ut på samma sak – att ta hand om vår kommun och dem som bor i den. Att skapa livskvalitet, helt enkelt.

Skellefteå kommun

Stadshuset, Trädgårdsgatan 6
931 85 Skellefteå
Sweden