Gå direkt till innehåll
Joakim Lundin
Joakim Lundin

Pressmeddelande -

Joakim Lundin ny personalchef på Skellefteå kommun

Skellefteå kommun får en ny personalchef i mars. Joakim Lundin kommer närmast från Bolidenkoncernen, där han de senaste tio åren har arbetat med personalfrågor.

Joakim Lundin tillträder tjänsten som Skellefteå kommuns personalchef 19 mars och han ser fram emot att ta klivet över till kommunen. Han är intresserad av ledarskap, samt att utveckla och motivera medarbetare. Kompetensförsörjning och digitalisering är två viktiga områden som Joakim Lundin tänker lägga extra fokus på.

– Det känns bra att komma till en organisation som har målsättningen att göra det bästa för Skellefteborna, säger han.

– Joakim pekar på viktiga områden för oss, det vill säga kompetensförsörjning och den stora pågående omvandlingen där ny teknik ger möjlighet att utveckla vår verksamhet. Joakim är varmt välkommen till Skellefteå kommun, säger kommunchef Kristina Sundin Jonsson.

Joakim började sin yrkesbana med statistik. Efter en fil. kand. i statistik på Umeå Universitet bar det iväg till Statistiska Centralbyrån i Örebro, där han arbetade i åtta år. Sedan återvände han till sin hembygd där han fick anställning på Boliden. Joakim arbetade först inom området kompensation och förmåner, sedan som förhandlingschef och chef för lönekontoret. Idag är han tillförordnad HR-direktör på koncernnivå.

Joakim Lundin är 45 år och hängiven golfspelare. Han bor på Sunnanå tillsammans med hustru och två barn, 12 och 15 år gamla.

Ämnen

Regioner

Kontakter

Agnetha Boström

Agnetha Boström

Presskontakt Pressansvarig 076-127 94 32
Emilie Sjölund

Emilie Sjölund

Presskontakt Presskommunikatör 073-020 70 64

Relaterat innehåll

Skellefteå kommun

Det är trivsamt att bo i Skellefteå med omnejd. Vi är många som är överens om det. Inom Skellefteå kommun finns massor av betydelsefulla yrken som går ut på samma sak – att ta hand om vår kommun och dem som bor i den. Att skapa livskvalitet, helt enkelt.

Skellefteå kommun
Stadshuset, Trädgårdsgatan 6
931 85 Skellefteå
Sweden