Gå direkt till innehåll
Kicki Krane, Sara Sjölin och Ida Lindh.
Kicki Krane, Sara Sjölin och Ida Lindh.

Pressmeddelande -

Skellefteå kommuns näringslivskontor förstärker inom kompetensförsörjning

Skellefteå kommuns näringslivskontor visar på kort tid upp tre nya ansikten bland medarbetarna. Det handlar om två befintliga tjänster med nya stjärnor samt en förstärkning inom kompetensförsörjning med en för kommunen välbekant profil.

Under den gångna våren och hösten har två medarbetare sökt sig vidare från näringslivskontoret till nya äventyr. Ida Lindh, tidigare forskare och lärare inom Entreprenörskap & Innovation vid LTU, kommer att ersätta Eva Eriksson som näringslivsutvecklare. Sara Sjölin, tidigare inom polisen i Skellefteå, ersätter Lotta Viklund Vestin som näringslivssekreterare.

– För mig är detta en helt ny värld med nya utmaningar. Omställningen från polisen till kommunal verksamhet, och särskilt just näringslivsfrågor, är stor. En viktig utmaning för oss på näringslivskontoret är att skapa ännu bättre samarbeten och förståelse kring hur vi utvecklar ett attraktivt Skellefteå för företagare och invånare, säger Sara Sjölin.

Blivande kollegan Ida Lindh fyller på:

– Min roll på näringslivskontoret blir som näringslivsutvecklare med ansvar för nyföretagande. Till en början handlar det framförallt om att arbeta inom ramen för projektet Smart Tillväxt, som avslutas under nästa år. Senare mer strategiskt arbete kring typer av insatser som kan och bör finnas för att öka nyföretagandet, få fler idébärare såväl som nya innovationer ut på marknaden. Det händer mycket i Skellefteås näringsliv just nu, och det ska bli jättekul att bidra till den utvecklingen.

Från personalchef till näringslivsutvecklare
Kicki Krane, tidigare personalchef på kommunledningskontoret, påbörjar inom kort en tjänst som näringslivsutvecklare med fokus på att driva aktiviteter och insatser för lokala företag kring kompetensförsörjning och utveckling av saknade och viktiga utbildningsmöjligheter.

– Jag har haft otroligt spännande, roliga och lärorika år som personalchef där jag också varit arbetsgivarföreträdare. I den rollen har jag haft många kontakter med företrädare för den privata näringen och verkligen sett möjligheter till gemensam utveckling, berättar Kicki Krane och fortsätter:

– I den nya rollen får jag möjlighet att bidra till den privata sektorn mer konkret. Jag har ju själv en bakgrund inom det privata näringslivet och jag tycker verkligen det ska bli intressant och givande på alla sätt att jobba med både nya och gamla kontakter i syfte att bistå som resurs. Jag ser fram mot att komma igång och ta alla kontakter! Det här är ett viktigt område i det näringspolitiska program vi nu jobbar med att genomföra.

Kompletterande förstärkning
Bengt Ivansson, näringslivschef, ser samtliga nya medarbetare som viktiga spelare i truppen:

– Det är alltid spännande när någon gör en ordentlig förflyttning i karriären, som Sara nu gör med sin flytt från polisen till kommunen. Hon blir en spindel i nätet på näringslivskontoret. Ida blir med sin forskningsbakgrund och övriga erfarenheter en mycket intressant ny styrka på kontoret.

– Kicki blir en viktig del i arbetet med att stötta lokala företag att hitta rätt kompetens, en avgörande utmaning framöver och ett tydligt uttalat behov i det näringslivspolitiska programmet. Kickis bakgrund från kommunen och näringslivet har gett henne värdefulla insikter om de behov som finns och vad vi kan göra för att hjälpa till, avslutar Bengt Ivansson.

Ämnen

Regioner

Presskontakt

Caroline Thorén

Caroline Thorén

Presskontakt Press-och mediestrateg 076-127 94 32
Emilie Sjölund

Emilie Sjölund

Presskontakt Presskommunikatör 073-020 70 64

Relaterat innehåll

Skellefteå kommun

Det är trivsamt att bo i Skellefteå med omnejd. Vi är många som är överens om det. Inom Skellefteå kommun finns massor av betydelsefulla yrken som går ut på samma sak – att ta hand om vår kommun och dem som bor i den. Att skapa livskvalitet, helt enkelt.

Skellefteå kommun
Stadshuset, Trädgårdsgatan 6
931 85 Skellefteå
Sweden