Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Från mat till biogas - världens nu renaste drivmedel

"Vi ska köra sopbilarna på våra sopor." De visionerna hade Skellefteå kommuns dåvarande renhållningschef Rolf Schwarz redan 1995.
Idag är det verklighet. Men för att få kretsloppet att fungera är det viktigt att uppmuntra och inspirera alla Skelleftebor och andra verksamheter att sortera ut sitt matavfall.
Genom en animation på Skellefteå kommuns hemsida vill tekniska kontoret visa hur kretsloppet fungerar. Från matavfallet på tallriken till produktionen av biogas, tankning av sopbilarna som drivs med biogas och samma bilar som sedan hämtar upp matavfallet.
Rösten i animationen tillhör skådespelaren Jonas Karlsson och animationen är gjord av Skellefteföretaget Thomson Interactive Media AB.
Skolor ska enkelt kunna använda animationen när de pratar om miljö och återvinning. Den ska också visas ute på Biogasverket vid studiebesök och i andra sammanhang.

Se animationen:
www.skelleftea.se/minmiljoskola

Mer information:
Stefan Johansson
Vatten- och avfallschef
Tekniska kontoret
Skellefteå kommun
0910- 73 78 72 eller 070-224 15 84
stefan.johansson@skelleftea.se

Helena Jonsson
Sektionschef
Tekniska kontoret
Skellefteå kommun
0910-73 78 81 eller 070-239 12 72
helena.jonsson@skelleftea.se

Ämnen

Regioner

Kontakter

Agnetha Boström

Agnetha Boström

Presskontakt Pressansvarig 076-127 94 32
Emilie Sjölund

Emilie Sjölund

Presskontakt Presskommunikatör 073-020 70 64

Skellefteå kommun

Det är trivsamt att bo i Skellefteå med omnejd. Vi är många som är överens om det. Inom Skellefteå kommun finns massor av betydelsefulla yrken som går ut på samma sak – att ta hand om vår kommun och dem som bor i den. Att skapa livskvalitet, helt enkelt.

Skellefteå kommun

Stadshuset, Trädgårdsgatan 6
931 85 Skellefteå
Sweden