Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Efterlängtad gång- och cykeltunnel i Skellefteå

Det firas genom att på tisdag morgon bjuda de som passerar på glögg och pepparkakor. Ett antal ”god morgon påsar” delas också ut. Kanske tittar också tomten förbi.

Att organisationen bakom rondellbygget fungerat och att bygget varit uppskattat bland dem som färdas där vittnar tre ”dagens applåd ” och en positiv insändare i Norran.

– Vi som jobbat därute vill framföra ett stort tack till alla trafikanter som visat hänsyn och ett trevligt bemötande, säger, Stellan Hedström, tekniska kontoret, Skellefteå kommun.

En annan sak som väckt intresse och uppskattas är att bronsskulpturen ”Myran” av Bo Holmlund placerats mitt i rondellen. Arbetet med cirkulationsplatsen startade i mitten av april och blir helt färdigställd sommaren 2011.

Bygget är ett samarbetsprojekt mellan Trafikverket och tekniska kontoret i Skellefteå kommun för att förbättra framkomligheten och öka trafiksäkerheten.
   – Vi inom skolan ser framemot att kunna färdas med våra barn och elevgrupper på ett miljövänligt och trafiksäkert sätt, och välkomnar gångtunneln. Sedan innebär tunneln att de elever som cyklar eller promenerar för att komma till och från våra skolor får en betydligt säkrare väg till och från skolorna, säger samstämmigt rektorerna Kent Bystedt, från Musikskolan, Marie Brodin, från Getbergsskolan och Anna-Carin Östman, från Kanalskolan.

Mer information
Stellan Hedström
Produktionsingenjör
Tekniska kontoret
Skellefteå kommun
070-565 11 41

Ola Burström
Ordförande i tekniska nämnden
Skellefteå kommun
0910-73 64 14 eller 070-693 84 25

Ämnen

Regioner

Kontakter

Agnetha Boström

Agnetha Boström

Presskontakt Pressansvarig 076-127 94 32
Emilie Sjölund

Emilie Sjölund

Presskontakt Presskommunikatör 073-020 70 64

Skellefteå kommun

Det är trivsamt att bo i Skellefteå med omnejd. Vi är många som är överens om det. Inom Skellefteå kommun finns massor av betydelsefulla yrken som går ut på samma sak – att ta hand om vår kommun och dem som bor i den. Att skapa livskvalitet, helt enkelt.

Skellefteå kommun
Stadshuset, Trädgårdsgatan 6
931 85 Skellefteå
Sweden