Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Alla medarbetare utbildas inom handikappomsorgen

Den 10 december kl 13.00 startar en stor utbildningssatsning inom handikappomsorgen. Angelica Frithiof ska tala om bemötande inom handikappomsorgen.

Alla, ca 1000, medarbetare inom handikappomsorgen ska, uppdelat på två halvdagar, få ta del av Angelicas inspirerande föreläsning om bemötande.

Att vara professionell i bemötandet är något handikappomsorgens medarbetare hela tiden ska jobba med och förbättra. Angelica inpräntar budskapet om hur stor makt man besitter som vårdpersonal och att det är viktigt med information och inflytande för brukare.

Ökande behov ställer högre krav på medarbetarna

De ökande brukarkraven när det gäller inflytande, service, tillgänglighet och kompetens och nya diagnosgrupper ställer högre krav på medarbetarna. Därför har handikappomsorgen startat ett projekt som ska bidra till kompetensutveckling av samtliga medarbetare.

I kompetenssatsningen ingår bl a bemötandeutbildning för alla, grundutbildning inom områden som psykiatri, neuropsykiatri, autism samt kommunikation i olika former. En av styrkorna i kompetenssatsningen är att medarbetarna deltagit för att ta fram innehållet.

Projektet har fått 1,6 miljoner kronor i bidrag från Europeiska socialfonden. Pengarna ska bidra till kompetensutveckling av alla 1000 medarbetare för att kunna möta den fortsatta tillväxten.
- Det ger större trygghet hos både medarbetare och brukare när vi har en strukturerad kompetensutveckling, säger Håkan Lundmark, avdelningschef för handikappomsorgen. Den här satsningen ger också möjligheter till högre tjänstgöringsgrad för medarbetarna och bättre förutsättningar att rekrytera nya medarbetare.

Två huvudsakliga målsättningar finns

1. Förbättrad upplevd trygghet och trivsel hos brukare och medarbetare
2. Kompetensförsörjning
- Implementera nytt strukturerat arbetssätt
- Öka flexibiliteten hos befintliga medarbetare

Media är naturligtvis välkomna till bemötandeföreläsningen den 10 december kl 13! Kontakta Gabriella Hahr för mer information.

För mer information, kontakta
Berit Norén, projektledare, 070-371 08 16
Håkan Lundmark, avdelningschef handikappomsorgen, 070-673 54 38
Gabriella Hahr, informatör, socialkontoret, 070-322 07 15

Ämnen

Regioner

Kontakter

Agnetha Boström

Agnetha Boström

Presskontakt Pressansvarig 076-127 94 32
Emilie Sjölund

Emilie Sjölund

Presskontakt Presskommunikatör 073-020 70 64

Skellefteå kommun

Det är trivsamt att bo i Skellefteå med omnejd. Vi är många som är överens om det. Inom Skellefteå kommun finns massor av betydelsefulla yrken som går ut på samma sak – att ta hand om vår kommun och dem som bor i den. Att skapa livskvalitet, helt enkelt.

Skellefteå kommun

Stadshuset, Trädgårdsgatan 6
931 85 Skellefteå
Sweden