Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Vinnarna i årets Earth Hour-utmaning utsedda

Dela mera på resurserna. Det var årets Earth Hour-tema för Skellefteå, Umeå och Storumans kommuner. Utmaningen resulterade i 159 förslag om vad vi kan dela med oss av på den gemensamma klimatlöfteskartan.

– Det är fint att se att människor visar engagemang för att vi tillsammans ska kunna skapa ett mer hållbart samhälle där vi hjälper varandra och där vårt vardagsliv har mycket liten påverkan på klimatet, säger Jenny Sundkvist, Energi- och klimatrådgivare i Skellefteå kommun.

Alla som bidrog med ett delningsförslag 17 mars och 28 mars på klimatlöfteskartan utifrån Världsnaturfondens fem grundpelare bilen, biffen, bostaden, butiken och börsen hade chansen att vinna en el-cykel med vagn samt presentkort till ett värde av 1 500 kronor.

Förslagen kommer att sammanställas och fungera som planeringsunderlag för framtida aktiviteter.

– Vi hoppas även att kommuninvånare läser varandras delningsförslag och själva tar initiativ i liten skala att driva igenom förslagen, säger Jenny.

Hon fortsätter:

– Utveckling sker ofta där det finns ett behov och jag tror att vi i framtiden kommer att se mer av delningstjänster där du inte äger något som du använder sällan utan att du istället samäger eller delar med någon annan som har samma behov.

Vinnaren av ett presentkort i Skellefteå blev Anna Andersson, där hennes delningsförslag löd:

"Jag delar med mig av frukt från trädgården, hallon och vinbär mest och jag tar del av grannens äpplen och rabarber och sallad".

Vinnaren av el-cykeln med vagn blev Robert Persson i Storuman.

kartor.umea.se/EarthHour kan man ta del av de olika delningsförslagen som kom in.

Kontakt:

Jenny Sundkvist, Energi- och klimatrådgivare, Skellefteå kommun 0910-73 50 00 (vxl) 070-273 69 51 jenny.sundkvist@skelleftea.se

Ämnen

Kategorier

Regioner

Kontakter

Agnetha Boström

Agnetha Boström

Presskontakt Pressansvarig 076-127 94 32
Emilie Sjölund

Emilie Sjölund

Presskontakt Presskommunikatör 073-020 70 64

Skellefteå kommun

Det är trivsamt att bo i Skellefteå med omnejd. Vi är många som är överens om det. Inom Skellefteå kommun finns massor av betydelsefulla yrken som går ut på samma sak – att ta hand om vår kommun och dem som bor i den. Att skapa livskvalitet, helt enkelt.

Skellefteå kommun
Stadshuset, Trädgårdsgatan 6
931 85 Skellefteå
Sweden