Följ Skellefteå kommun

Vill du bo på Ormens väg?

Pressmeddelande   •   Apr 18, 2012 15:08 CEST

Det nya bostadsområdet norr om Erikslid ska få gatunamn på temat västerbottensberättare. Kommunfullmäktige har gett bygg- och miljönämnden i uppdrag att i samarbete med Kultur Skellefteå ta fram förslag på gatu- och kvartersnamn med detta tema. Nu vill kommunen ha din hjälp med namnen.

- Ja, vi har ju inte läst alla böcker, sägerEnar Nordvikpå planavdelningen, som tillsammans med lantmäteriet och kulturen arbetar med frågan.

- Att ge gatorna namn efter författarna känns både lite tråkigt och är dessutom vanskligt, eftersom vi inte vill uppkalla gator efter levande personer, fortsätter Enar. Det är ju ändå deras verk som är grejen. Personligen tycker han att en gata uppkallad efter Rönnog i Lifsens rot känns passande, men varför inte också jättegalten Blasius i Torgny Lindgrens Ljuset? Eller kanske vill man bo i kvarteren Silverarken eller Vattenbärerskan?

Kommunen har satt upp en skärm och en förslagslåda på Berättarfestivalen. Där kan allmänheten lämna sina förslag. Även efter Berättarfestivalen går det fint att lämna förslag via kundtjänst och twitter (twittertaggen #gatunamn), dock senast 31 augusti 2012. Förslagen är rådgivande och kommer att ligga till grund för kommunens fortsatta arbete. Officiella namn på gator, kvarter och platser i Skellefteå beslutas av fullmäktige efter beredning av kommunala lantmäteriet i samråd med planavdelningen och kulturenheten.

Mer information:

Enar Nordvik
arkitekt, bygg- och miljökontoret
Skellefteå kommun
070-673 17 71
enar.nordvik@skelleftea.se

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.