Följ Skellefteå kommun

Undvik felparkeringsavgift under hockeymatchen

Pressmeddelande   •   Jan 30, 2019 14:40 CET

På tisdagskvällen, under Skellefteå AIK:s hemmamatch, utfärdades 67 felparkeringsavgifter utanför Skellefteå Kraft Arena. Med all säkerhet inte en speciellt kul avslutning på kvällen för de som hittat en lapp på vindrutan, särskilt då det går att undvika.

Parkeringsplatserna kring arenan räcker inte alltid till när det är stora arrangemang eller heta derbyn, men det går att parkera lagligt efter gatorna kring arenan.

Väldigt många gör rätt, läser skyltar och följer de generella parkeringsregler som gäller. Men antalet utskrivna felparkeringsavgifter under tisdagskvällen visar också att många inte har riktigt koll på dessa regler eller vad som gäller just runt arenan.

– Vi har försökt jobba förebyggande. Skellefteå AIK Hockey har hjälpt till med information om hur och var man får parkera. Vi har haft våra parkeringsvakter på plats för att dirigera trafiken men det är förstås svårt att nå alla. Rädslan är att det ska sluta med en allvarlig olycka när trafiksäkerheten blir sämre på grund av felaktiga parkeringar, säger Anna Burén, verksamhetschef parkering, Skellefteå kommun.

Så hur ska man då parkera om man inte får plats inne på området närmast arenan?

De generella reglerna gäller på samma sätt här som på alla andra gator:
- Minst 10 meter från en korsning.
- Blockera inga infarter med din parkerade bil.
- Parkera inte i terräng, alltså på ytor som inte är gata, eller på gång- och cykelvägar.
- Parkera aldrig mot färdriktningen.

Men sedan blir det lite knepigare då lite olika regler gäller på de olika gatorna runt Skellefteå Kraft Arena.

Slalomvägen: Här får östra sidan (mot Vitbergsbadet) användas för parkering av bilen. Framför ingången till Vitbergsbadet får man inte parkera.

Mossgatan: Parkeringsförbud gäller mellan Slalomvägen fram till Jägarvägen.
Mellan Jägarvägen och Lingonstigen är det tillåtet att parkera på norra sidan av gatan.
Från Slalomvägen och österut (upp mot campingen) efter Mossgatan råder också parkeringsförbud 100 meter in efter Mossgatan. Parkeringsfickan ca 85 meter in efter gatan får användas under högst 30 min i följd.

Jägarvägen: Mellan Klockarbergsvägen och Häggbomsgatan gäller parkeringsförbud. Mellan Häggbomsgatan och Lavgatan kan östra sidan (mot arenan/Folkparken) användas.

Inne i villakvarteren (Häggbomsgatan, Risgatan och Lavgatan) gäller parkeringsförbud på respektive gatas södra sida mellan kl 15.00-20.00 alla dagar.

Kågevägen, norr om Torsgatan: Här får västra sidan (mot arenan) användas för att parkera bilen på kvällstid.

Tillåtelse att parkera på ovan nämnda gator gäller endast om också de generella reglerna kan följas.

  • Absolut enklast är att komma till matchen i god tid så att inte stressen till nedsläpp gör att du missar skyltningen. Den finns där av en anledning, för din och min säkerhet. Eller så tar du hockeybussen, då kan du till och med ställa bilen i ett varmt parkeringshus inne i centrum om du behöver ha bilen med. Bekvämt och betydligt billigare än att stå felparkerad utanför arenan!

Kontaktperson:
Anna Burén, verksamhetschef parkering, Skellefteå kommun
tel. 0910-73 78 36, 073-074 70 17Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.