Följ Skellefteå kommun

​Socialnämnden tillämpade mötesrestriktioner vid torsdagens nämnd

Pressmeddelande   •   Mar 27, 2020 09:40 CET

Förra veckan beslutade partiernas gruppledare i Skellefteå kommuns politiska organisation om ett antal mötesrestriktioner för att minska smittspridningen av coronaviruset. För nämnderna ska överenskommelsen tillämpas senast 30 mars och inför torsdagens möte i socialnämnden implementerades restriktionerna. 
- Med tanke på allvaret i situationen valde nämnden att tillämpa restriktionerna direkt, säger Iosif Karambotis (S), ordförande i socialnämnden.

Överenskommelsen innehåller ett antal punkter som syftar till att minska smittspridningen av coronaviruset. Nämnder och utskott med upp till sju ledamöter genomför sina möten som vanligt men utan deltagande ersättare. Möten ska så långt det är möjligt genomföras i en stor lokal. När det gäller nämnder med nio eller fler ledamöter så ska mötena endast omfatta det antal ledamöter som krävs för beslutsmässighet. Dagordningarna för nämnder och utskott ska dessutom ses över för att korta ner mötestiden och beslutsärenden av större vikt ska prioriteras. Partierna har också kommit överens om att inte väcka ärenden i sittande möten utan lämna i dessa i förväg för en bedömning av hur viktiga de är.

- Även vi i nämnderna ska vara försiktiga, det känns helt naturligt. Och inte bara för att skydda varandra utan också för att skydda de personer vi träffar efter våra sammanträden. Vi ser också till att hålla avstånd till varandra i den dagliga verksamheten. Det finns ett stort samförstånd i den här frågan och kring vikten av att följa expertmyndigheternas riktlinjer, säger Iosif Karambotis. 

Socialnämndens kontaktpersoner
Iosif Karambotis, ordförande socialnämnden (S), 072-249 92 26
Anna Lundström, vice ordförande socialnämnden (S), 073-078 10 86

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.