Gå direkt till innehåll
Skellefteå kommun inspirerar till fler mönsterarbetsplatser

Pressmeddelande -

Skellefteå kommun inspirerar till fler mönsterarbetsplatser

Skellefteå kommun anordnar 22 september ett dialogkafé om mönsterarbetsplatser. Dagen, som går av stapeln på Expolaris kongresscenter, ska ge deltagarna inspiration till ett fortsatt gott arbete mot målet mönsterarbetsplatser, vilket är prioriterat i kommunens styrkort.

Åhörarskaran på 200 personer, bestående av chefer, HR-specialister (och andra som arbetar med personalfrågor) samt fackliga företrädare, kommer under dagen få lyssna på intressanta föreläsningar men även i ett dialogcafé möta och få inspiration av 2009-års tolv mönsterarbetsplatser.

Kommunchef Kristina Sundin Jonsson inleder dagen genom att presentera 2009-års mönsterarbetsplatser vartefter personalnämndens ordförande Harriet Classon delar ut diplom till dessa.

Föreläsningarna kommer att handla om de fem kriterier – värdegrund, kompetensutveckling, samverkan, arbetsmiljö, ledarskap och medarbetarskap – som en arbetsplats ska uppfylla för att bli en mönsterarbetsplats. Representanter från personavdelningen och kommunhälsan håller i föreläsningarna. Medverkar gör även Nese Åström från företaget INSAN. Nese kommer att fungera som moderator samt föreläsa under rubriken ”Jaget, laget och uppdraget”.

Bakgrund
– En av framtidens många utmaningar är att vara en attraktiv arbetsgivare med hälsosamma arbetsplatser och det ska Skellefteå kommun vara, förklarar Harriet Classon. Målet i personalnämndens styrkort för 2010 är därför att minst 15 nya mönsterarbetsplatser ska tillkomma under innevarande år. Mönsterarbetsplatser är ett förebyggande arbete och ett sätt att systematisera, följa och mäta det arbete som redan idag pågår på många arbetsplatser.


Mer information
Sonny Bergmark                                      Carita Löfstedt
styrelseledamot Vårdförbundet                  kompetensutvecklare
/huvudskyddsombud                                Skellefteå kommun
0910 – 73 61 71                                     0910 – 73 51 55
070 – 547 61 71                                     070 – 93 59 155
sonny.bergmark@skelleftea.se                  carita.lofstedt@skellefta.se

Bilagor
Program för 22 september
Broschyren ”Mönsterarbetsplatser – Nya möjligheter”
Mönsterarbetsplatser 2009 – ett bildspel

Ämnen

Regioner

Kontakter

Agnetha Boström

Agnetha Boström

Presskontakt Pressansvarig 076-127 94 32
Emilie Sjölund

Emilie Sjölund

Presskontakt Presskommunikatör 073-020 70 64

Skellefteå kommun

Det är trivsamt att bo i Skellefteå med omnejd. Vi är många som är överens om det. Inom Skellefteå kommun finns massor av betydelsefulla yrken som går ut på samma sak – att ta hand om vår kommun och dem som bor i den. Att skapa livskvalitet, helt enkelt.

Skellefteå kommun
Stadshuset, Trädgårdsgatan 6
931 85 Skellefteå
Sweden