Gå direkt till innehåll
Sisay Berhanu Shifraw stöttar upp på Auraskolan under coronapandemin
Sisay Berhanu Shifraw stöttar upp på Auraskolan under coronapandemin

Pressmeddelande -

​Sisay – en av många som täcker upp där behov finns

Det viktigt att kommunen ser till att säkra bemanning för att kunna upprätthålla den service som vi ska ge till invånarna, särskilt i dessa tider. En pusselbit i det är att medarbetare hjälper till där behov finns – något som är självklart för Sisay Berhanu Shifraw. Han arbetar vanligtvis som arbetsmarknadskonsulent men har tillfälligt vikarierat i en klass vid Auraskolan i Skelleftehamn.

Inom förvaltningen Utbildning och arbetsmarknad har det gjorts, liksom i många andra förvaltningar, en inventering bland personal om kompetens inom vård och omsorg samt pedagogisk kompetens. Detta är ett steg i att kunna säkra upp kompetens inom kommunorganisationen om behov uppstår.

Så när frågan om att täcka upp för personalbortfall inom skolan kom till Sisays arbetsgrupp var de redan förvarnade – i och med kompetenskartläggningen hade hans chef berättat att de kan komma att behöva hjälpa andra förvaltningar och enheter.

-Jag blev den första i vår verksamhet att erbjuda mig att vara på en skola. Vår arbetsgrupp påverkas ju också av situationen som händer just nu, så vi har lite tid över som vi kan lägga på andra, behövande verksamheter.

Tillsammans med en lärarassistent höll han i lektioner i en klass 1 vid Auraskolan i Skelleftehamn. Sisay har varit i klassen vid två tillfällen och bemötandet från eleverna beskriver han som väldigt bra.

-Läraren som vanligtvis jobbar i klassen hade strukturerat upp lektionerna för dagen, så vi höll bland annat i lektioner i matte, svenska och data. Det var nog som vanligt för eleverna, förutom att det är andra personer som kliver in i klassen. Eleverna hoppades att jag skulle komma tillbaka igen och vikariera, säger Sisay.

Och på frågan om han kommer att vikariera igen blir svaret ja. För honom är det en självklarhet att bidra med det han kan för att täcka upp där behov finns. Han poängterar att han ser detta som en laginsats och passar på att hylla sina kollegor.

-De må ha varit jag som ryckt ut och hjälpt till på den här skolan men det här är en gruppinsats. Utan mina kollegor hade det inte gått att genomföra detta, för medan jag är borta tar dom ansvar för mina kunder och arbetsuppgifter. Så jag tycker att man ska tänka i andra verksamheter och i andra förvaltningar också – att det är vi tillsammans som gör detta och hjälps åt, säger Sisay.

För mer information, kontakta:

Sisay Berhanu Shifraw, arbetsmarknadskonsulent
Utbildning & arbetsmarknad
sisay.berhanu@skelleftea.se
072-23 40 336

Ämnen

Regioner

Kontakter

Agnetha Boström

Agnetha Boström

Presskontakt Pressansvarig 076-127 94 32
Emilie Sjölund

Emilie Sjölund

Presskontakt Presskommunikatör 073-020 70 64

Skellefteå kommun

Det är trivsamt att bo i Skellefteå med omnejd. Vi är många som är överens om det. Inom Skellefteå kommun finns massor av betydelsefulla yrken som går ut på samma sak – att ta hand om vår kommun och dem som bor i den. Att skapa livskvalitet, helt enkelt.

Skellefteå kommun
Stadshuset, Trädgårdsgatan 6
931 85 Skellefteå
Sweden