Följ Skellefteå kommun

Pressträff med Skellefteås första sommarlovsentreprenörer

Pressmeddelande   •   Maj 24, 2011 08:48 CEST

I sommar ger Skellefteå kommun för första gången ett 20-tal ungdomar chansen att pröva sina vingar som sommarlovsentreprenörer.

Konceptet härstammar ursprungligen från Västernorrland och i flera kommuner har redan ett stort antal ungdomar framgångsrikt fått pröva på att stå på egna ben under sommaren. Nu är det dags att erbjuda också Skellefteås ungdomar detta!

Torsdag den 26 maj kl 15.00 har kommunens ferieförmedling samlat ett antal av sommarlovsentreprenörerna för att de bland annat ska få möjlighet att dela med sig av sina planer.

I samband med det vill vi bjuda in massmedia att närvara.

Plats: Ferieförmedlingens lokaler i Stadshuset, bottenplan (ingång via huvudentrén eller i entrén snett över gatan från Citykompaniets parkering).

- I Skellefteå kom förslaget till att införa sommarlovsentreprenörer via ett medborgarförslag från Sonny Bergmark. Gensvaret har varit fantastiskt, säger Daniel Steinwall, arbetsmarknadskonsulent på Skellefteå kommuns personalavdelning och en av handledarna för ungdomarna.

Han tillägger:

- De deltagande ungdomarna kommer att få en veckas kick-off, där de erbjuds hjälp att skapa ett nätverk, material och ett stipendium som stöd till deras verksamhetsidé. Det kommer att delas ut under högtidliga former på Campus den 23 juni.

För mer information kontakta Daniel Steinwall: 0910-71 29 86.

Se även: www.sommarlovsentreprenor.se

Bifogade filer

PDF-dokument

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.