Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

​Nytt Covidteam ska minska både smitta och oro

För att ytterligare minska risken för smittspridning inom hemtjänsten har Skellefteå kommun inrättat ett speciellt Covidteam som enbart ska arbeta med smittade eller misstänkt smittade vårdtagare. Teamet utgörs initialt av 8 medarbetare och kommer att ha centrala Skellefteå med omnejd som primärt arbetsområde.

-Syftet med teamet är att så långt som möjligt förhindra ytterligare smittspridning bland våra äldre och medarbetare i verksamheten. Dessutom tror vi att teamet kan bidra till att dämpa den oro som finns bland ordinarie medarbetare i hemtjänstens grupper, säger Iosif Karambotis (S), ordförande i socialnämnden.

Vid misstänkt eller konstaterad smitta inom hemtjänsten ska hemtjänstchefen höra av sig till teamets samordnare som i sin tur informerar teamet. När teamet går in hos bekräftat eller misstänkt smittade har de alltid skyddsutrustning på sig.

-Medarbetarna i teamet är vana vid att arbeta flexibelt och självständigt och kommer att ha tillgång till egna bilar i arbetet. De kommer också att utgå från egna lokaler, säger Sonny Bergmark, hemtjänstchef.

Teamet kommer att inleda sitt arbete vecka 18. Om det skulle visa sig att även andra hemtjänstområden får fler vårdtagare med konstaterad eller misstänkt smitta kan ytterligare team skapas.

För mer information:
Iosif Karambotis (S), ordförande socialnämnden
Telefon: 072-2499226

Sonny Bergmark, hemtjänstchef
Telefon: 070-6432482

Ämnen

Regioner

Kontakter

Agnetha Boström

Agnetha Boström

Presskontakt Pressansvarig 076-127 94 32
Emilie Sjölund

Emilie Sjölund

Presskontakt Presskommunikatör 073-020 70 64

Skellefteå kommun

Det är trivsamt att bo i Skellefteå med omnejd. Vi är många som är överens om det. Inom Skellefteå kommun finns massor av betydelsefulla yrken som går ut på samma sak – att ta hand om vår kommun och dem som bor i den. Att skapa livskvalitet, helt enkelt.

Skellefteå kommun
Stadshuset, Trädgårdsgatan 6
931 85 Skellefteå
Sweden