Följ Skellefteå kommun

Nyhléns Hugosons köper fastighet för att utveckla verksamheten i Skellefteå

Pressmeddelande   •   Sep 23, 2019 13:58 CEST

Matproducenten Nyhléns Hugosons förvärvar fastigheten Gaffeln 1 på Hedensbyn i Skellefteå. Köpet gör det möjligt för företaget att fortsätta utveckla sin verksamhet i Skellefteå. För Skellefteå kommuns del innebär förvärvet att en viktig livsmedelsproducent får möjlighet att växa, något som gynnar antalet arbetstillfällen i kommunen.

- Förvärvet av Gaffeln 1 är av stor betydelse för oss. Det ger oss möjlighet att över tid utveckla vår verksamhet, både som matproducent och arbetsgivare i Skellefteå. Vi har under en längre tid haft en givande dialog med såväl Skellefteå Industrihus som Skellefteå kommun kring hur vi vill utveckla vår verksamhet. Gaffeln 1 passar våra planer på ett mycket bra sätt, säger Magnus Nilsson, vd på Nyhléns Hugosons.

Nyhléns Hugosons bedriver i dagsläget sin verksamhet på Degerbyn i Skellefteå, något som fungerat bra i många år. Men med planerna på att utveckla verksamheten ytterligare följde ett behov av mer ändamålsenliga lokaler. Gaffeln 1, där bland annat Dagab har sin verksamhet idag, ger Nyhléns Hugosons större industriytor, kontor, lagerlokaler, kyl- och frysutrymmen samt mer passande logistiklösningar.

Från Skellefteå kommuns sida ser man fler viktiga fördelar med förvärvet.

- Vi är jätteglada över att Nyhléns Hugosons vill fortsätta expandera i Skellefteå. Att vi har en bredd på arbetsmarknaden är väldigt viktigt och Nyhléns Hugosons kompletterar vår övriga industri på ett viktigt sätt, säger Bengt Ivansson, näringslivschef i Skellefteå kommun.

Köpet har föregåtts av genomgripande diskussioner mellan Nyhléns Hugosons, Skellefteå kommun och Skellefteå Industrihus kring de förutsättningar som matproducenten behöver för att kunna utveckla verksamheten. Dialogen kring de olika alternativen resulterade slutligen i förvärvet av Gaffeln 1.

- Vi ser goda möjligheter när det gäller att göra de lokaler som Nyhléns Hugosons lämnar attraktiva för nya hyresgäster. När näringslivet i Skellefteå växer finns ett ständigt behov av bra lokaler för olika typer av verksamheter, säger Åsa Andersson, vd för Skellefteå Industrihus.

Dagab och övriga hyresgäster kommer att finnas kvar på Gaffeln 1 då Nyhléns Hugosons tar över driften av fastigheten den 2 december. Därefter kommer en dialog att föras med befintliga hyresgäster för att påbörja anpassningen av lokalerna.

Fakta Gaffeln 1:

I fastigheten inryms industriytor, kontor, lagerlokaler, kyl- och frysutrymmen samt logistiklösning.

Utomhus finns parkering och upplagsytor.

Byggnaden är 16 000 kvm och byggdes 1979

Markarealen 46 586 kvm.

För mer information:

Magnus Nilsson, vd Nyhléns Hugosons

Telefon: 070 508 30 66

Bengt Ivansson, näringslivschef Skellefteå kommun

Telefon: 070 5571122

Åsa Andersson, vd Skellefteå Industrihus Telefon: 0910-73 65 01

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.