Följ Skellefteå kommun

Nya planer för Anderstorg i Skellefteå

Pressmeddelande   •   Mar 26, 2020 11:30 CET

Nu ska ett planprogram tas fram för Anderstorg på Anderstorp i Skellefteå för att utveckla området och samtidigt möjliggöra fler bostäder.
- Det känns bra att vi tar ett helhetsgrepp om hela området kring Anderstorg. Det är också spännande att programmet kommer att lyfta de sociala värdena som gemenskap, barns behov och jämställdhet, berättar Evelina Fahlesson, ordförande i bygg- och miljönämnden.

Området har redan i dag en utvecklad infrastruktur med nära till alla former av service, såväl kommersiell som offentlig. I närheten finns också förskola med utbyggnadsmöjligheter, två grundskolor samt en gymnasieskola.

I den fördjupade översiktsplanen för Skelleftedalen pekas Anderstorg ut som den nya entrén till Anderstorp med möjlighet till upp emot 500 nya bostäder. I planprogrammet som ska tas fram är också klimat- och miljömässig hållbarhet en viktig del och det ska främst fokusera på:

  • Bebyggelsen
  • Gång- och cykelvägar
  • Grönstruktur och principiella dagvattenlösningar
  • Sociala värden
  • Parkeringar för bil och cykel
  • Skolans möjligheter till utveckling

- En utveckling av Anderstorg betyder en utveckling för hela Anderstorp. Fler typer av bostäder gör att vi länkar ihop området med Sörböle och Campus Skellefteå, poängterar Evelina Fahlesson.
Ur planprogrammet ska det sedan tas fram ett antal detaljplaner för att göra det möjligt att utveckla området.

Vill du ha ytterligare information får du gärna kontakta:
Evelina Fahlesson, ordförande i bygg- och miljönämnden

evelina.a.fahlesson@skelleftea.se

070-523 09 94

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.