Följ Skellefteå kommun

Nu ställs planen för Skelleftedalen ut för andra gången

Pressmeddelande   •   Sep 10, 2019 13:46 CEST

På lördag ställs översiktsplanen för Skelleftedalen ut för andra gången.

I våras var den fördjupade översiktsplanen för Skelleftedalen utställd för samråd och utifrån synpunkterna som kom in har den omarbetats. Idag godkände kommunstyrelsen att planen ställs ut på nytt, med start på lördag.

– Under arbetet har vi mött ett stort engagemang för Skelleftedalens utveckling. Vi har blivit inbjudna att prata samhällsutveckling och fysisk planering av många olika aktörer, berättar Rebecca Bohman, en av de två projektledarna för planen.

Syftet med planen är att möta den utveckling Skellefteå står inför, efterfrågan på mark för bostäder och verksamheter är högre än på länge. Planen möjliggör, tillsammans med planen för Centrala stan, för 5000 nya bostäder i Skelleftedalen fram till 2030.

Under samrådet lämnade 40 olika aktörer synpunkter på planen, allt från privatpersoner till företag och offentliga myndigheter.

En förändring efter samrådet är att hanteringen av områden för skolor och förskolor redovisas tydligare. Förslaget om ett nytt bostadsområde inom Prästbordet har utgått. Dessutom har planen kompletterats med en handlingsplan, som ska möjliggöra ett effektivt genomförande.

– Planen kommer att ligga till grund för framtida beslut om utveckling ända från Myckle i väst till Skelleftehamn i öst, så vi vill tacka alla som kommit med synpunkter och bidragit till att förbättra den, säger Moa Hedström, projektledare.

Utställningsperioden sträcker sig mellan 14 september och 15 november. Under denna tid är alla Skelleftebor återigen inbjudna att tycka till om planen. Den ställs ut digitalt på skelleftea.se/nyaskelleftedalen samt som fysisk utställning i Stadshuset. Ambitionen är att planen ska antas i början av nästa år.


Kontaktpersoner

Moa Hedström, projektledare, samhällsstrateg,
moa.hedstrom@skelleftea.se, 072-521 72 58

Rebecca Bohman, projektledare, fysisk planerare,
rebecca.bohman@skelleftea.se, 073-082 00 26

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.