Följ Skellefteå kommun

Nätverk stärker vandringskulturen i Skellefteå

Pressmeddelande   •   Jun 22, 2011 11:44 CEST

Skellefteå har bildat ett lokalt nätverk för vandringslederna som finns runt om i kommunen med syfte att stärka vandringskulturen.

- Vi tycker det är viktigt att vi har ett varierat utbud av vandringsleder att välja mellan, säger Ulrika Rönnlund, friluftssamordnare på Skellefteå kommun.

Förutom Ulrika Rönnlundhade ett stort antal representanter för de olika vandringslederna samlats vid bron över Skidträskån utanför Jörn för att diskutera framtiden och möjligheterna kring våra tio vandringsleder som finns i kommunen. Även Skogsstyrelsen fanns på plats.

Koordinater vid vindskydd

En vikig punkt som togs upp på träffen var att märka ut koordinaterna för vindskydden som finns efter vandringslederna.

- Det kan vara bra att kunna uppge koordinaterna om till exempel en olycka skulle vara framme, berättar Ulrika Rönnlund.

Ett vandringskort

En annan punkt som togs upp på träffen var att till nästa år ta fram ett vandringskort för alla som vandrar under sommaren.

- Tanken med kortet är att du kan exempelvis gå ett antal vandringsleder och stämpla på ditt kort när du gå varje led. Sedan har du chansen att vinna ett antal priser.

Allemansrätten

Det fanns också en mängd andra frågor som togs upp under träffen utanför Jörn. Bland annat handlade det om återväxten bland yngre som kan ta över, vandringsleder ur turistisk synvinkel och vikten av att informera om allemansrätten.

- Vi behöver förbättra informationen om allemansrätten. Ett sätt är att sätta upp informationsskyltar på olika språk, konstaterar Ulrika Rönnlund.

Nästa träff blir i vinter med olika workshops för planering inför vandringssäsongen 2012.

 

 

För ytterligare information kontakta gärna:

Ulrika Rönnlund, friluftssamordnare Skellefteå kommun 070-604 53 14

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.